Ma tot gandeam ce pot sa fac cu albusurile ce le adunasem la congelator. Si pentru ca pentru copiii aveam deja pregatita o inghetata de casa, mi-am zis ca acum e momentul sa-mi satisfac pofta de-o prajitura cu cafea. :))
Ingrediente
- Pentru blat:
- 300 g albus (~8 albusuri)
- 150 g zahar
- 200 g nuca prajita si macinata
- 1 lingura zahar vanilat
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 linguri faina
- Pentru crema:
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 2 linguri cacao neagra
- 1 lingura cafea solubila
Mod de preparare Prajitura cu nuca si cafea:
Blaturi:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa.
Separat, amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata. Incorporam amestecul in bezea si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Compozitia se toarna in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute.
Cand este gata se pune pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt.
Crema:
Se topeste untul partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste. Adaugam cacaoa si cafeaua solubila si omogenizam.
Desprindem usor hartia de copt de pe blatul racit, se taie in 3 fasii, vom obtine astfel o prajitura lunga si ingusta. Impartim crema in 3 si o repartizam pe cele 3 foi.
Dam prajitura la rece pana se intareste crema, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Pentru decor, se pot presara deasupra ceva nuci tocate.
Ce buna eeeeee!!!
Magnifique ce gâteaux digne d’une grande vitrine de pâtisserie, bravo ils est superbe!
bisous
Pot sa fur io farfuriuta asta cu totul! ador blaturile cu nuca,in cazul asta foile! pupu-te!
Ah, ce buna trebuie sa fie! Ma duc sa fac si eu minunea asta!
Buuun! O prajitura pe gustul meu! 🙂
felicitari!
Arată foarte bine prăjitura, cu siguranță o voi încerca și eu! Singurul lucru pe care îl regret e că nu ți-am descoperit blogul mai de mult, îmi place mult ceea ce faci așa că o să te trec în lista mea de bloguri preferate!
Gand la gand sta am facut si eu azi doar ca are nuci caramelizate pup tot o GABRIELA
O combinatie perfecta pt mine: nuca si cafea,super
Este irezistibila!!!Yummy!Pup!
Pentru mine, divina, combinatia perfecta! Pupici!
mmm ce bunatate 🙂
Miha arata minunat! Cafea si nuca…. vreau si eu macar o bucatica!
Mm…o bunatate cu siguranta!
Ce bine arata… O s-o incerc cu siguranta 🙂
Va multumesc tare mult de aprecieri! Pup cu drag!
am salvat reteta si ma duc sa o fac :)o sa-ti spun cum mi-a iesit :*
Consider ca este senzationala combinatia de nuca cu cafea!!
What a gorgeous cake!
Pare grozava si o s-o fac cat de curand.
Rugaminte:
o reteta (la fel de grozava si rapida) cu cele 8 galbenusuri, ca-i pacat de ele!
Mioara
din galbenusuri poti face o budinca si…o asortezi cu un blat din nuca de cocos….sau cu ce vrei u 🙂
Mioara, prajitura asta e buna de facut atunci cand aduni mai multe albusuri. Eu le pastrez la congelator. Dar daca vrei neaparat sa o faci, din galbenusuri poti face inghetata. 😉
Miha, draga, vrei te rog, sa-mi dai reteta de inghetata cu galbenusuri. Pana sa dau de site-ul tau nu stiam ca pot pastra albusuri la congelator.
Ce adevarata-i vorba aia „cat traiesti inveti”.
Dac-ai sti cate albusuri s-au dus in Dunare(sint din Galati) de Paste! cand am facut cozonaci!
te imbratisez si la cat mai multe retete buuuuuune!
Mioara, le pui intr-o caserola la congelator si le poti folosi mai apoi. Poti face prajitura asta, la care poti schimba si crema daca vrei, chec din albusuri sau o minunatie de Pavlova.
Retete de inghetata:
Inghetata cu Finetti: http://dulciurifeldefel.blogspot.ro/2011/08/inghetata-cu-nutella.html
Parfe de ciocolata: http://dulciurifeldefel.blogspot.ro/2010/09/parfe-de-ciocolata.html
Inghetata cu caramel: http://dulciurifeldefel.blogspot.ro/2010/09/inghetata-cu-caramel.html
Inghetata cu cirese (poti inlocui cu orice alt fruct): http://dulciurifeldefel.blogspot.ro/2010/09/inghetata-cu-cirese.html
Si sunt doar cateva idei! 🙂
Multumesc frumos!
Miha ,de curand am mancat la un restaurant din Sovata o prajitura cu miere si nuca si o chema MARLENKA
Nu poti obtine de undeva reteta originala??
Este extraordinar de gustoasa
Multumesc mult
Mariana, din pacate nu am de unde sa fac rost de acea reteta. Dar din cate am vazut acum pe net, este o prajitura cu foi de miere si crema de lapte condensat. Sunt multe variante, dar cine stie care o fi cea originala?
Imbratisari cu drag.
Acum ma apuc sa fac prajitura asta. Sper sa-mi iasa la fel de buna ca tie 🙂
Sa stii ca e pe lista cu prajituri de Craciun, Miha! O voi incerca negresit, arata de milioane si cred ca e buuuuuuna rau!
Cu siguranta Mosul o sa ramana la tine acasa Diana! :)))))
Multumesc! >:D<
iMI PLAC RETETELE TALE FFFFFFFF MULT sARBATORII FERICITE
Wow! Arata super bine si pare foarte gustoasa. Vreau sa o fac si sper sa imi si iasa macar pe jumate decat e a ta. O sa iti dau de veste.
Multumesc!
Prajitura este foarte usor de facut, dar daca ai vreo nelamurire nu ezita sa-mi scrii 🙂
Am uitat sa te intreb daca e obligatoriu sa fie cafea din aia solubila?
da, altfel nu se dizolva in crema
o prajitura minunata, poate va place si aceeasta
http:// retete -de-ava.blogspot.ro/2015/05/prajitura-cu-ness-si-nuca-de-cocos.html