Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu mascarpone si miez de cafea

Sa aveti o saptamana buna si linistita dragilor! Bine ne-am regasit in casuta noua 😉

Nu puteam sa fac inaugurarea decat cu o reteta de prajitura, o prajitura cu mascarpone si jeleu de cafea. In esenta, prajitura este foarte usor de facut si daca n-ar fi timpul (mai) indelungat de stat la frigider, mai ca as spune ca e o prajitura rapida :))

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g biscuiti
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru jeleul de cafea:
  • 250 ml cafea tare
  • zahar dupa gust
  • 10 g gelatina
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte evaporat
  • 3 linguri zahar fin
  • 7 g gelatina
  • 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare Prajitura cu mascarpone si miez de cafea:

Jeleul de cafea:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Preparam cafeaua, o lasam sa se racoreasca si o strecuram printr-o sita fina, sa nu aiba nici un fir de zat. Adaugam gelatina si omogenizam. Turnam intr-o forma de silicon si dam la frigider pana se intareste.

Blat:

Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau cu sucitorul. Untul topit il turnam peste biscuiti si amestecam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam compozitia intr-o tava detasabila (18 cm diametru)  si tasam bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Smantana pentru frisca o mixam la viteza mica pana incepe sa prinda consistenta, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa.

Mascarponele il mixam intr-un castron impreuna cu laptele evaporat. Adaugam frisca batuta, amestecand usor.

  • Gustati si mai adaugati zahar, in caz ca o sa considerati necesar.

Gelatina o topim la baine-marie sau la microunde. Pentru a aduce cele 2 compozitii la aceeasi temperatura punem peste gelatina cateva linguri din compozitia de mascarpone si omogenizam. Amestecam apoi cele 2 compozitii si omogenizam.

Scoatem jeleul de cafea din forma si-l punem pe mijlocul blatului de biscuiti.

Turnam apoi compozitia pentru crema si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste. Eu am lasat peste noapte.

Se scoate inelul detasabil, nu inainte de a trece cu lama unui cutit de jur imprejurul prajiturii. Se orneaza dupa preferinta.

Pofta buna!

Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

31 Comentarii

  1. Felicitari pentru noua casuta.Este minunata.Prajitura este nemaipomenita.Bravo pentru tot ceea ce faci!

  2. Felicitari pentru noua casa!Arata superb!
    Multumesc si pentru felia virtuala de tort…delicioasa! :*

  3. O casuta la fel de draguta ca si gazda :p <3
    Tortul este minunat, mai tb sa concult eu google-ul cu laptele asta evaporat 😛 si apoi cred ca-i va veni randul si-n bucataria mea 😉
    O saptamana frumoasa, pupici!

  4. frumos! felicitari pt noua casuta, pt tot

  5. Angi, gasesti la Lidl. Sub numele de lapte condensat! 😉

  6. Multumesc draga mea Alice. :*

  7. Multumesc Julie! :*

  8. Multumesc Alina, ma bucur ca ti-a placut! :))

  9. Multumesc Rocsy, esti tare draguta! :*

  10. Foarte draguta si feminina casuta ta. Ma bucur ca am venit in vizita, mai ales ca ne astepti cu tortul asta festiv. Felicitari si mult succes.

  11. WooW cat de bine arata!!!!O reteta usoara si cu siguranta Delicioasa!!!

  12. ce bine arata doamne

  13. Arata demential!!!!!!!!!!!Mult noroc in noua casuta.Ramo

  14. Multumesc frumos de aprecieri si ganduri bune. Va pup! :*

  15. ESTA FANTÁSTICO,FIQUEI COM VONTADE DE O FAZER.
    BJS

  16. Bun gasit in casa noua , Miha ! E frumoasa si plina cu ,,di tati” :d .
    Felicitari si viata lunga !
    Praji tau e minunat (ti-am masculinizat bunaciunea:))) ; as vrea s-o incerc , dar nu mai stiu cum ii cu laptele evaporat … cat despre decor , nici intr-o alta viata nu voi fi in stare de-asa ceva . HAHAHA

    • Multumesc frumos draga mea Diana!

      Laptele evaporat se gaseste la Lidl, sub denumirea de „Lapte condensat” ambalat in cutii UHT de 350 g. 😉

      Cat despre decor… incearca! Nu e greu deloc sa faci niste mazgalici. :))))

  17. Draga Miha, esti de o inventivitate de laudat. Felicitarile mele si mult succesc in continuare. Este o placere sa vad ceea ce creezi in fiecare zi. In plus tot ceea ce „fur” de aici imi iasa din prima. Multumesc. Te pup.

  18. farcas anca diana says:

    Felicitari pentru retetele minunate.
    Te rog sa mi spui daca in cafea se pune zahar sau nu.

    Multumesc mult.

    • Multumesc Anca!

      Am scris zaharul la ingrediente ca si optiune personala. Daca vrei sa faci cafeaua fara zahar o faci fara zahar sau o indulcesti dupa cum iti place. 😉

      • farcas anca diana says:

        Draga Miha,
        Am facut tortul si a iesit bestial, toti prietenii m au laudat, iar pentru a doua zi nu a mai ramas nimic.
        Iti multumesc pentru sfatul privind zaharul de la jeleul de cafea.
        Iti doresc mult noroc in toate privintele.

  19. cam mici portii in tava de 18 cm, prea mica iese prajiturica, doar daca se mananca in 2 maxim 4. cu cantitatea dublata e muuult mai bine.

  20. Esti minunata ! Faci prajituri super . Prezentarea e tot la superlativ.Te pupicesc dulce.

  21. Sa ai sarbatori frumoase alaturi de cei dragi. PASTE FERICIT! Mirela

  22. cat de superb arata, o adevarata arta culinara si reusita..o delicatesa apetisant de inflorita 😀

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]