Reteta Prajitura cu crema de branza si iaurt
Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar (pudra)
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
- 2 linguri fulgi de nuca de cocos
- un varf lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- Pentru crema:
- 500 g branza de vaci proaspata
- 200 ml smantana pentru frisca
- 200 g iaurt
- 150 g zahar (sau dupa gust)
- 5 g gelatina
- esenta de vanilie
- Pentru decor:
- ~50 g ciocolata rasa
Prajitura cu crema de branza si iaurt este prajitura de casa pe care v-o propun pentru atunci cand vreti o prajitura lejera si racoroasa. Se prepara destul de repede si este ideala pentru copii.
Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si iaurt:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se raceasca. Dupa ce se raceste se taie in 2 parti.
Crema de branza cu iaurt:
Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita.
Branza de vaci, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza cu blenderul vertical pana devine ca o crema fina. Adaugam frisca batuta si amestecam cu mixerul pana crema devine omogena.
Gelatina se topeste, fie pe baie de aburi, fie la microunde. Adaugam cateva linguri din crema de branza si mixam. Rasturnam in castron peste restul de crema de branza si omogenizam.
In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem unul dintre blaturi, crema de branza cu iaurt (din care pastram cateva linguri pentru finisat) si acoperim cu cel de-al doilea blat. Invelim bine in folie si dam la rece pana se intareste crema.
Prajitura cu crema de branza si iaurt se rastoarna pe un platou, se unge cu crema pusa deoparte si se presara cu ciocolata rasa. Se portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Si prajitura cu foi si crema de branza este grozav de buna si usor de facut. AICI gasiti si reteta
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
Este o reteta tentanta.
Multumesc, Olivia 🙂
Ma bucur ca-ti place!