Se intampla pe vremea cand nu aveam cuptor disponibil. Se intampla la vremea aceea sa am niste pofte nebune de o prajitura cremoasa si de un blat pufos de pandispan. Si cum aveam sa-mi potolesc pofta decat facand un drum pana la magazin sa cumpar niste foi de pandispan? Stiu, nu toata lumea e de acord cu ele, nu toti le agreaza… dar ce mai conteaza? Am venit acasa, am desfacut ambalajul, am scos foile si l-am aruncat, pentru a nu fi tentata sa ma uit pe lista de ingrediente si Doamne fereste! sa-mi treaca :))))
Asadar, o prajitura rapida pe care o poti face atunci cand esti la ananghie 😉 Si pana la urma, chiar daca foile nu sunt chiar atat de grozave, per ansamblu a fost o prajitura delicioasa. Evident ca foile se pot face si in casa daca nu vrei sa apelezi la varianta „de cumparat”… crema asta e delicioasa si merita orice efort. Parol! 🙂
Ingrediente
- 1 pachet foi de pandispan
- Crema:
- 150 g crema de branza Almette
- 125 g zahar
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 plic de zahar vanilat
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare Prajitura cu foi de cacao si crema de lamaie:
Intr-un castron se pune crema de branza si zaharul. Se amesteca bine cat sa se omogenizeze. Separat mixam smanatana cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma. La sfarsit aromam dupa gust cu zeama de lamaie, mixand bine bine.
Crema obtinuta o impartim in doua parti egale si o repartizam intre cele 3 foi de pandispan. Dam prajitura la rece pentru macar 1 ora, apoi se poate portiona. Mai buna este a doua zi, foile se inmoaie foarte bine si se poate taia foarte frumos.
Mi-am dat seama cam tarziu si oricum ai mei nu stiu daca ar fi acceptat, dar puteti pune in crema si ceva fructe (capsuni, zmeura, afine) , cred ca va fi un deliciu. 😉
Pofta buna!
Super arata!!!
Te astept la concurs http://pusikmea.blogspot.ro/2014/02/concurs-forme-torturi.html
Pupici!
Multumesc frumos Dana! >:D<
Tie nu ti-e mila de mine , de ce ma enervezi si azi ? Ce-mi faci tu mie cu-asa ceva ??? ai cumparat TU foi de pandispan ?!? nu pot crede asa ceva … si-asa eram trista de sa mor si alta nu :)) ca mi-a mai disparut o boneta de pe Bucataras.ro , vai vai vai , ce ma fac io faraaaaaa :(( , dar vazand minunea , gata , mi-a trecut . Buna praji …
Wk frumos si voios !
Se mai intampla si de astea Diana… la nevoie! 🙂
Glumeam , Miha draga … eu chiar sunt adepta solutiilor de compromis si tie ti-a iesit o minune de praji , eu nu zic urat ca prietenuta noastra de pe Bucataras 🙂
Frumoasa prajitura!
Multumesc Timi! >:D<
Iar ma bagi in bucatarie.. :)) Belea arata prajitura asta!
😉
Multumesc!
A facut si mama si sunt DELICIOASE!!!! Multumesc ca ne ajuti sa pregatim dulciuri extraordinare!
de unde ai luat acele lingurite cu cescutele acele dragute in capat?
erau intr-o vreme pe decorix.ro , de acolo sunt
Draga Miha, am o intrebare. daca as face un pandispan in casa, din cate oua ar trebui sa fac pentru a-mi ajunge cantitatea de crema de mai sus? 🙂
din 4 oua, intr-o tava de 18 cm 😉
Sigur sunt ok cantitatile pt crema de lamiie? Eu am facut reteta exact ca a ta di nu seamănă deloc stratul de crema. Poate ai uitat sa le dublezi
….
Nu, nu am uitat sa le dublez.
Foile de pandispan din comert sunt mici, nu cred sa aiba mai mult de 20/30 cm si dupa preferinta mea crema este exact atat cat trebuie. Daca tie iti place cu mai multa crema poti dubla cantitatile 😉
Cu ce imbib pandispanul?
foile sunt subtiri si se inmoaie de la crema, nu trebuie insiropate