Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cafea si ciocolata

Prajitura cu crema de cafea si ciocolata

Incepe scoala

A inceput scoala. A inceput si gradinita, dar acolo n-am apucat sa fac poze. Inca! :))

Emotii, griji, probleme reale sau inchipuite :))… treziri dis de dimineata… Astfel ca avem nevoie la un moment dat de ceva revigorant. De putina cafea… de putina ciocolata… :))

O portie mai mica sau mai mare din aceasta prajitura cu cafea si ciocolata ne va da energie si vom fi gata sa ne luam la tranta cu viata. :)))

Prajitura cu crema de cafea si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri bilute de ciocolata
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar (sau mai mult daca preferati mai dulce)
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 2 pliculete cu ness
  • 100 g unt
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie (54% cacao)
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura coniac

Mod de preparare Prajitura cu cafea si ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, care face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Intr-un castron separat amestecam faina cu fulgii de cocos, praful de copt si bilutele de ciocolata. Incorporam apoi in spuma de albusuri, amestecand usor cu o spatura, cu miscari de jos in sus.

Turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenste usor si incepe sa se desprinda de pe marginea tavii. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin pufoase ca o crema. Adaugam  amidonul si omogenizam usor, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele in care am dizolvat cafeaua, omogenizam si punem vasul la baine marie. Amestecam continuu pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte si lasam la racit.

Untul moale la temperatura camerei il incorporam in budinca racita.

Turnam crema peste blatul racit, nivelam si dam la frigider pana preparam glazura.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic cu untul si smantana. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si lasam la racit. Turnam glazura peste prajitura si dam din nou la frigider pana se intareste.

Se portioneaza dupa dorinta.

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

24 Comentarii

  1. Buna prajitura si mult succesc in noul an scolar!

  2. se pare ca ai inceput scoala cu bine!
    arata tare bine prajitura! de nota 10 as zice…

  3. Un dragut feciorul tau.Super faina prajitura.

  4. Prajitura e buna pentru mami ca are ness… pentru baiat trebuie o inghetata, ca vad ca arata ca Isabella in prima zi de scoala, bineinteles ca acum i-a trecut si e superfericita… Pupici si bafta multa pe lungul drum al vietii de scolar !

  5. Delicioasa, apetisanta si atragatoare!
    Mult succes la scoala! Vei avea nevoie de mai multe prajiturele cu cafea si ciocolata!

  6. Nagyon aranyos és a sütemény is nagyon kedvemre való lenne

  7. Asta-i genul de prajitura care ma omoara pe mine .:)
    Mananc si nu ma mai pot opri .
    Esti criminala cu retetele si pozele tale .:)))
    Cum de esti asa de slaba nu inteleg .

  8. o prajitura pentru sufletul meu.o ador!!pupicei

  9. Trebuie s-oncerc,sigur e delicioasa!
    Succes la scoala!Pupici!

  10. Un deliciu!!! Vreau si eu una, sa ma trezesc, ca sunt in aceeasi situatie ca tine! Pup!

  11. Super arata , un deliciu, m-as trezi in fiecare dimineata cu o asemenea praji!!! Pupicei!

  12. Minunata! Si noi am inceput gradinita si regretam diminetile lungi.

  13. ce buan cred ca i cu cafea hmmmm ….

  14. un an scolar plin de toate cele bune!

  15. Praji ca praji , da’ shtrumful scolar e bestial si-ti seamanaaaaa … sa-ti traiasca mai Miha draga , dar si shtrumfita .Pupiiici .
    Diana

  16. Wow, ce bine arata prajitura, imi plac la nebunie prajiturile cu cafea mai ales dimineata langa o ceasca aburinda de caffee latte :). Multa bafta la scoala!!!!

  17. Une douceur bien appétissante
    Je te souhaite une bonne fin de soirée
    Valérie.

  18. Puteam s ajur ca am lasat aici un mesaj…
    Place praji, si place baitanu! Tare frumos! Succes în noul an scolar! Numai note bune! :*

  19. Multumesc tare mult de urari si aprecieri! Va pupam cu drag!

    Imbratisam si noi scolarii si le uram un an scolar usor si plin de succese.

  20. si asta am facut-o azi doar ca nujtiu dc mi-a ieshit super subtire blatul desi anume l-am facut intr-o tava mai mica decat a d-voastra 20X30…mi-a ieshit super subtire blatul dar se topeste in gura!de-li-ciu

  21. Raluca, poate ca n-ai batut albusurile suficient. Sau ai insistat prea mult la incorporat faina si nuca de cocos?

  22. probabil prima varianta desi… stateau batz albusurile..nujtiu dc mi-a ieshit asa

  23. la dumneavoastra vad ca e destul de grosutz blatul…dar nu e probl e ft delicioasa numai ka trece prea rpd:P ca e micutza…am s-o repet oricum:P Va salut

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]