Prajituri / Retete de prajituri

Madlene

Madlene simple

Mi-au placut si mi-au facut intotdeauna cu ochiul aceste prajituri, numai ca imi cam lipsea forma ca sa le pot face 😀 Si cum intotdeauna se gaseste altceva mai important de cumparat forma de madlene a cam ramas in coada listei, pana cand am gasit-o la „un pret special” Pacat ca nu mi-am luat macar doua, ca am copt la madlene de am pierdut sirul la un moment dat :)))))

Asadar, daca aveti forma de madlene nu ezitati sa faceti reteta asta. E simpla, e usoara si rezultatul este excelent 😉

Madlene simple

 

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 75 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja confiata de lamaie

Mod de preparare Madlene:

Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele, untul topit si racit, coaja de lamaie confiata, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Dam vasul la frigider pentru 15-20 de minute.

Puneti compozitia intr-un posh si repartizati in forme. Puteti folosi si lingurita, dar mie mi s-a parut mai usor asa.

Compozitie pentru madlene

Se coc la foc mediu pentru cca 15-20 de minute, pana se rumenesc usor pe margini. Se lasa sa se racoreasca apoi se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 😉

madlene cu coaja de lamaie

Madlene

Tags: ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Ce frumoase sunt!Sigur am sa-mi iau si eu forme cand voi gasi,imi plac tare mult langa o ceasca cu ceai aromat!Pupici,Miha !

  2. Pune repede de o cafea, ca vin la tine :).

  3. Buna, forma e din silicon? Nu s au lipit deloc? Trebuie unsa, tapetata? Si ca o paranteza, nu am mai primit mailuri cu retete de foarte mult timp, cred ca un an deja, desi eram abonata. M am abonat din nou acum, sper sa primesc 🙂

    • Forma este de silicon si nu am uns-o cu nimic. Nu s-au lipit deloc.;)
      Nu stiu de ce n-ai mai primit noutatile de la mine… sper ca acum sa se fi rezolvat. >:D<

  4. Wow ce bine arata madlenele tale. Eu pana acum am facut dupa reteta de aici: bucatarulpriceput.ro/madeleine-cu-vanilie-si-glazura-de-ciocolata.html si pot sa spun ca am fost foarte multumita, dar am sa incerc weekendul acesta sa faca si dupa reteta ta. Sper sa imi iasa bine, sa ii multumesc pe copii.

  5. Sunt nemaipomenite! Le-am ales pentru candy bar-ul de botez al ficei mele si nu au mai ramas. Si se fac si usor!

  6. anca boghean says:

    Neaparat trebuie sa le fac si eu, mai ales ca mi-am luat 2 forme din astea.

  7. Buna seara! Am incercat si eu reteta de aici, dar tin sa precizez ca 300g faina e enorm de mult. Eu, dupa prima transa, am adaugat lapte ca sa mai salvez aluatul, nu de alta, dar am facut cantitate dubla…mare esec cu reteta. M.am uitat si pe alte site.uri si niciuna nu depaseste 130 g faina pt o portie de 20 bucati. Tu sigur ai facut reteta cu aceasta cantitate de faina? Scuze, dar trebuia sa te avertizez pt ca iese un pietroi si nu e corect.

    • Eu te asigur ca reteta este foarte corecta si nicidecum nu e numai pentru 20 de bucati.
      Daca ai pus toate ingredientele din lista si le-ai masurat corect compozitia va avea consistenta ca si cea pentru chec (o smantana mai groasa) nicidecum de pietroi 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la , doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de choux a la […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]