Reteta Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata
Ingrediente
- Pentru 4 forme mici si 3 forme mari
- 200 g ciocolata (54% cacao)
- 150 g unt
- 3 oua
- 100 g zahar
- 75 g faina
- 15 g cacao
- esenta de vanilie
Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat la restaurant un desert „atat de bun, de nu-mi venea sa cred” 🙂 Va dati seama ca interesul mi-a fost starnit de indata si m-am pus pe treaba, pentru ca din spusele lui din desertul lui nu curgea nicio lava :))
Un desert absolut fabulos, plin de ciocolata, pe care il voi repeta de multe ori de acum incolo 😉
Mod de preparare Lava Cake:
Ciocolata rupta bucatele si untul taiat bucatele se topesc impreuna, la foc mic pe aragaz ori pe baie de aburi. Amestecati pana ciocolata este bine omogenizata si lasati deoparte sa se racoreasca.
Intr-un castron se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugati zaharul si esenta de vanilie, mixati in continuare pana obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati ciocolata, putin cate putin, mixand. La sfarsit incorporati faina amestecata cu cacaoa.
- cacaoa este optionala, eu am adaugat-o pentru un plus de aroma
Formele pentru prajituri se ung bine cu unt si se tapeteaza cu zahar, dupa care se umplu cam pe 3/4 cu compozitia pentru prajituri. Se dau la cuptor la 200 de grade pentru 10-12 minute, in functie de cuptor. Suprafata prajiturii va fi neteda, iar marginile se dezlipesc usor de pe peretii formei.
Lasam putin sa se racoreasca, apoi rasturnam pe farfurie. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se serveste calda cu o lingura zdravana de inghetata si fructe acrisoare. Eu am folosit inghetata de vanilie si zmeura congelata.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI