Dulciuri / Inghetata

Inghetata de vanilie cu zmeura

Inghetata cu zmeura

Toti cei din familia mea iubesc inghetata de casa, de la mic la mare. Fiecare are cate o alta preferinta in ceea ce priveste aromele, asa ca prin rotatie incerc sa-i multumesc pe fiecare. Astazi o sa va arat preferinta fetelor, inghetata cu vanilie si zmeura 😉

Pentru aceasta reteta am vrut neaparat sa testez din nou indulcitorul Green Sugar. Nu este nicio diferenta in privinta gustului, asa ca am mancat-o toata, cu toata convingerea ca mancam o inghetata buna si sanatoasa 🙂

Inghetata cu zmeura

Inainte de a trece la reteta propriu-zisa va reamintesc ca va puteti inscrie la concurs AICI. Castigatorul se va putea convinge ca Green Sugar este bun si sanatos 😉

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri indulcitor Green Sugar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • esenta de vanilie
  • zmeura

Mod de preparare Inghetata cu vanilie si zmeura:

Galbenusurile si indulcitorul se mixeaza pana se albesc. Se adauga amidonul, se incorporeaza bine in crema de galbenusuri, apoi se toarna incet laptele. Se pune vasul la baine marie (sau la foc mic) si se fierbe compozitia, amestecand continuu cu un tel, pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se lasa la racit si se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.

Peste compozitia foarte bine racita se toarna smantana pentru frisca, se amesteca bine, apoi se pune in vasul masinii de inghetata (tinut 24 ore la congelator). Se proceseaza timp de cca 20 de minute, pana cand inghetata se va intari. Adaugam zmeura si procesam in continuare, timp de cca 10-15 minute.

  • In cazul in care preparati inghetata fara masina de inghetata mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compozitia de oua racita. Puneti vasul la congelator, apoi il scoateti din ora in ora si mixati inghetata, astfel incat sa spargeti acele de gheata ce se formeaza.

Inghetata se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru cca o ora, apoi se serveste.

Pofta buna! 😉

inghetata de vanilie cu zmeura

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Delicioasa inghetata.. pe gustul meu, ca doar sunt fata si eu 🙂 O masina de inghetata mi-ar cam trebui si mie 🙂

  2. Perfect pentru caldura care urmeaza sa vina

  3. Intr-adevar foarte buna pentru o zi torida de vara

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]