Dulciuri / Inghetata

Inghetata de portocale

Inghetata de casa cu portocale

V-am mai spus ca noi suntem mari mancaciosi de inghetata, nu? Ca este inghetata de casa, ca este cumparata de la magazin… nu conteaza, inghetata sa fie! 😀 Si de fiecare data cand mai incerc inca o combinatie savuroasa ma felicit pentru investitia in masina de inghetata. Isi merita toti banii, care nici n-au fost foarte multi pana la urma! 😉

Astazi, o inghetata de portocale… cremoasa, dulce-acrisoara, aromata…

Inghetata de casa cu portocale

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 200 ml suc de portocale (proaspat stors)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie (cateva picaturi)

Mod de preparare Inghetata de portocale:

Peste galbenusurile frecate bine cu zahar se toarna laptele si se amesteca bine. Punem vasul la baine-marie sau pe foc mic si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi amestecand continuu turnam smantana pentru frisca, apoi sucul de portocale. Aromam cu cateva picaturi de esenta de vanilie. Dam la congelator sa se raceasca foarte bine.

Turnam compozitia in vasul masinii de inghetata, vas ce l-am tinut peste noapte la congelator. Se proceseaza timp de cca 20-25 de minute, pana cand inghetata se va intari si va deveni cremoasa.

  • In cazul in care preparati inghetata fara masina de inghetata mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compozitie. Puneti vasul la congelator, apoi il scoateti din ora in ora si mixati inghetata, astfel incat sa spargeti acele de gheata ce se formeaza.

Inghetata de portocale se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru cca o ora, apoi se serveste.

Pofta buna! 😉

Inghetata de casa cu vanilie si portocale

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. chirila petru says:

    scuze am gresit adresa de email.te rog dami un sfat ce masina de facut inghetata sa-mi iau
    multumesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]