Inghetata / Retete de prajituri

Inghetata de capsuni si afine

Pana am reusit eu sa scriu reteta a venit si ploaia… :))) Dar nu-i nimic, poa’ sa ploua…ne cuibarim confortabil in fotoliu si savuram inghetata de capsuni. :))


100 g ciocolata alba
200 ml smantana pentru frisca
250 g mascarpone
400 g capsuni
1 lingura zahar pudra
2 linguri dulceata de afine

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca.Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Mascarpone il mixam cu zaharul pudra pana devine pufos.

Capsunile si dulceata de afine le mixam cu blenderul vertical, dar nu insistam foarte mult. Sa mai ramana bucatele de fructe.

In crema de mascarpone incorporam ciocolata topita, apoi fructele pasate. Omogenizam si dam vasul la congelator pentru cateva ore.

Dupa vreo ora, 1 ora si jumatate de congelare, se scoate vasul de la congelator si cu mixerul vertical se mixeaza compozitia pentru a sparge acele de gheata.

Eu mi-am luat portia s-am plecat! :)))

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Magnifique glace, une délice!

    bisous

  2. Si eu ma uit la meci…

  3. weiiii …ce bine arata1Pofta buna!

  4. O cupa de inghetata e binevenita chiar daca ploua sau tuna :))
    Arata delicios!!!!

  5. Ce poate fi mai delicios decât îngheţata de căpşune? Mersi!

  6. Multumesc dragelor!
    Va astept cu drag, sa savuram un bol cu inghetata! Mmmm… :))

  7. Anonymous says:

    mmmm ce delicios! Arata superb.

  8. Imi ploua in gura. Dar nu am mascarpone in frigider. Asa ca mai astept pana fac si eu inghetata asta…

  9. Anonim, multumesc frumos de aprecieri. 🙂

  10. Cel mai mult imi placv inghetatele de fructe! si imi place si lingurita ta,e tare simpatica!

  11. Capsuni, mascarpone si ciocolata alba, nici nu trebuie sa spui mai mult! arata super!

  12. Vai ce dragut! Bolul ala plin cu inghetata e pentru mine? :)) Mersi frumos, chiar aveam pofta de o inghetata asa gustoasa!

  13. Anonymous says:

    cam cata cantitate iese din ingredientele folosite?arata delicios!

  14. N-am cantarit, dar daca ne luam dupa ingrediente… in jur de 1 kg. 😉

  15. Daca nu am mixer vertical pot face cu cel normal sau in robotul de bucatarie ?

  16. chirila petru says:

    buna!te rog zimi daca e bina sa cumpar o masina de facut inghetata si ce marca mi-ai recomanda.merci

Dă-i un răspuns lui Anonymous Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

Pe toata perioada verii (si nu numai 😉 ) vasul masinii de inghetata isi are locul bine stabilit in congelator. E mereu pregatit pentru inca o tura de inghetata de casa, pentru ca oricate dulciuri fel de fel as face, daca nu savuram in tihna si-o inghetata parca nu-i destul […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]