O data cu venirea verii caserola de inghetata isi are locul ei bine stabilit in congelator 😉 Se mai intampla sa o si cumpar, dar de cele mai multe ori imi place sa fac inghetata de casa, cu diverse arome si combinatii. Savoarea fructului de avocado am descoperit-o de curand si pentru ca pana acum l-am folosit numai in combinatii „sarate” am zis ca ar fi cazul sa incerc si ceva dulce, ca doar asta ne place cel mai mult! :))
Asadar, o inghetata de avocado, buna, fina si delicioasa.
Ingrediente
- 1 avocado
- 150 g lapte de cocos
- 400 g lapte condensat indulcit
- 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
- 1 zahar vanilat
Mod de preparare Inghetata de avocado:
Se scoate din coaja pulpa fructului de avocado si se pune in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana se obtine o pasta fina. Adaugam laptele de cocos si laptele condensat si omogenizam. Rasturnam in vasul ce-l vom pune la congelator.
Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie ferma. Se incorporeaza in compozitia cu avocado amestecand usor cu o spatula. Dam vasul la congelator pentru vreo 2 ore, scoatem vasul si mai mixam o data compozitia (cu mixerul vertical), apoi dam la congelator pana se congeleaza complet.
Se portioneaza dupa dorinta si se orneaza cu carlionti de ciocolata.
Ce bine arata si ce textura fina are..
Nu cred ca am mancat pana acum inghetata de avocado… deci, ma invit la o portie!
Pup
Desigur, o inghetata cu clasa!
imi place mult avocado, nu am incercat niciodata in combinatii dulci, dar asta arata grozav. as vrea si eu sa gust, dai tu o portie? 😛
Imi place avocado,iar inghetata trebuie sa fie minunata!!
Ce-mi place ideea de inghetata cu avocado! E super! 🙂 :*