Vremea de afara nu prea ne imbie catre categoria retetelor de vara, dar noi o sa insistam cu o inghetata 😀 Chiar de n-o veni mai repede macar ii facem in ciuda :))) Pe de alta parte, eu tot insist cu inghetata de casa, poate-poate reusesc sa conving pe cine trebuie ca se merita investitia intr-o masina de inghetata :))
Reteta de inghetata cu vanilie o putem considera o reteta de baza, o reteta de la care putem porni, apoi sa-i adaugam arome in functie de preferinta: ciocolata, cacao, nuci, stafide… combinatiile sunt nenumarate. Imaginatie si pofta sa avem! 😉
Ingrediente
- 4 galbenusuri
- 150 g zahar (daca preferi mai dulce poti pune 200 g)
- 400 ml smantana pentru frisca
- 100 ml lapte
- 75 g ciocolata amaruie
- 1 plic zahar vanilat
- esenta de vanilie
Mod de preparare Inghetata de vanilie cu ciocolata:
Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si 200 ml smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.
Restul de smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana incepe sa capete consistenta pufoasa (nu e necesar sa fie ferma), apoi se incorporeaza in compozitia de oua racita. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.
Dam vasul la congelator pentru cateva ore, pana se congeleaza. Intre timp vom amesteca de cateva ori compozitia pentru inghetata pentru a sparge acele de gheata ce se formeaza. De preferat ar fi sa folosim mixerul vertical, este mai eficient. La ultima tura de amestecare incorporam ciocolata tocata cu cutitul, apoi lasam la congelator pana la congelarea completa.
Pofta buna! 😉
Yummy, pastreaza o portie si pentru mine! Pup
te astept! 😉
Yamyyyyy
Vreau si eu
Eu ador inghetata si o mananc oricand, si vara si iarna, asa ca o sa incerc si eu aceasta reteta.