Inghetata

Inghetata cu caramel

Inghetata cu caramel

* 3 galbenusuri
* 200 g zahar
* 150 g mascarpone
* 350 ml lapte
* 50 g unt
* 50 ml + 250 ml frisca lichida


100 g zahar se caramelizeaza. Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida. Se fierbe la foc mic, pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand mereu se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit.

In compozitia de galbenusuri racita se adauga sosul caramelul, branza mascarpone, apoi frisca batuta.

Se incorporeaza usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

Se da vasul la congelator pentru cateva ore.

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Mihaa… inghetata cu caramel e preferata meaaaa…vreau si eeuuuuu… Of Doamne ca numai bunatati faci…

  2. Si mie imi place foarte mult. Si daca e in combinatie cu cea de ciocolata e irezistibila. :))

  3. caramelul of ……… ce bun
    si reteta este simpluta
    pupik

  4. Este buuuna buna buna. :)))
    Pup! :*

  5. Miha poti sa imi descrii te rog procesul prin care crema de galbenusuri se DESFACE cu lapte??..

  6. Felis, galbenusurile le freci cu zahar, pana devin ca o crema, se intaresc si se albesc. Apoi torni laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand continuu, sa nu devina omleta. :))) Compozitia va deveni lichida, de asta am spus ca „se desface”. O pui pe foc si amesteci incontinuu pana compozitia devine ca o budinca. Operatiunea se poate face si pe baie de aburi, dar direct pe foc se face mai repede.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

Pe toata perioada verii (si nu numai 😉 ) vasul masinii de inghetata isi are locul bine stabilit in congelator. E mereu pregatit pentru inca o tura de inghetata de casa, pentru ca oricate dulciuri fel de fel as face, daca nu savuram in tihna si-o inghetata parca nu-i destul […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]