Aluat dulce / Prajituri de post / Retete de prajituri

Gogosi de post

Reteta Gogosi de post

gogosi de post

Ingrediente

  • 500 g faina
  • ~250 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de lamaie sau orice alta mirodenie va place

Pentru astazi va propun o reteta de gogosi de post. Pentru cei ce tin post si nu stiu cu ce sa-si indulceasca ziua si nu numai. Sunt atat de bune si pufoase incat nici n-o sa va dati seama ca sunt de post, fara lapte si oua 😉

Mod de preparare Gogosi de post:

Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat apa calduta, incorporam si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios.

Punem si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul.

  • aluatul pentru gogosi de post se poate prepara si la masina de paine
  • in cazul in care folositi drojdie proaspata o dizolvati in apa calduta

Dupa ce aluatul a dospit suficient, il scoatem pe masa unsa cu putin ulei, il framantam sa scoatem aerul, apoi il intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Decupam formele dorite si mai lasam putin pe masa, sa creasca.

gogosi de post

Se pun la prajit in baie de ulei. Se prajesc la foc mic, pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant, apoi cat inca sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.

Pofta buna!

gogosi de post

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. Sa nu vada al meu sot postarea asta, sa n-o vada!!!
    Nu de alta dar gogosile tale arata yuuumiii, el e mare amator, iar eu, pana la venerabila-mi varsta, nu am invatat sa framant (si nici nu vreau:P)

    Pupicei, Miha!
    Weekend frumos sa aveti!

    Ilda
    Lavender Thoughts

  2. Este un desert care se face mai des in aceasta perioada.Bun si usor de preparat.

  3. Ma intrebam ce sa fac dupamasa sa nu ma plictisesc….. :*

  4. cristina iacob says:

    super bune, mi-a lasat gura apa 🙂

  5. emoticon cu cafea langa gogosile astea >:D<

  6. Doamne cat sunt de buneee!Am facut si noi,multumim de reteta.te pupam

  7. Multumesc mult pt reteta,au iesit extraordinar de bune,am repetat reteta si a doua zi ca nu ne saturasem de ele de bune ce sunt..multumesc !

  8. Mi-au iesit o nebunie! Nu ma asteptam, mai ales ca a fost prima data cand am facut gogosi. Nu ma puteam opri din mancat, cu toate ca nu sunt amatoare de gogosi. Multumesc de reteta!

  9. Sunt gustoase

  10. Cate portii ies din aceasta compozitie?

  11. nu va suparati dar daca este prea moale , pot sa mai adaug faine, pentru ca le fac parintiilor mei , si nu vreau sa imi spuna ca nu sunt bune 😉 :* <3

  12. iete bai 🙂 trebuie sa incerc si eu !

  13. Da sunt foarte bune si pufose gogoși multumesc pentru rețetă

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]