Ingrediente
- Aluat:
- 570 g faina
- 350 ml lapte
- 7 g drojdie uscata
- 1 ou
- 2-3 linguri ulei
- 100 g zahar
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura coaja de portocale
- Umplutura:
- 100 g fulgi de nuca de cocos
- ~50 g unt
- zahar, dupa gust
- 1 pliculet zahar vanilat
Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare.
Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos:
Aluat:
Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul si cateva linguri de faina (3-4 linguri sunt suficiente). Amestecand continuu turnam laptele caldut, pana se omogenizeaza compozitia si drojdia se dizolva. Lasam deoparte la dospit pentru 10-15 minute.
Separat, intr-un alt castron amestecam faina cu sarea si coaja de portocale, apoi facem o gaura in mijlocul fainii. Turnam maiaua, uleiul si oul batut usor si incepem sa framantam. Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios.
- pentru framantare am folosit masine de paine
- in functie de tipul de faina folosit e posibil sa mai trebuiasca 1-2 linguri de faina in plus, daca aluatul este prea moale sau 1-2 linguri de lapte, daca aluatul este prea vartos
- in loc de coaja de portocale puteti folosi coaja de lamaie ori o alta aroma care va place
Aluatul se pune intr-un castron uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cum de formeaza rulourile:
Aluatul se intinde sub forma de foaie, groasa de cca 0,5 cm. Se unge bine cu untul moale, lasat la temperatura camerei. Se presara fulgii de nuca de cocos, apoi zaharul si zaharul vanilat pe toata suprafata,
- Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta voastra de dulce. Aproximativ 100 grame sunt suficiente
- Eu am folosit chipsuri de nuca de cocos pe care i-am rasnit la robot
- Nuca de cocos se poate inlocui cu nuca macinata sau cu scortisoara
Aluatul se ruleaza strans, apoi se taie rulouri de cca 3 cm grosime.
- Pentru a taia aluatul eu folosesc intotdeauna o bucata de ata de bucatarie, dar treaba merge bine si cu un cutit foarte bine ascutit
Rulourile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa putin la crescut, la temperatura camerei, cca 20 de minute. Rulourile se coc la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana sunt frumos rumenite.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI