Reteta Prajitura frageda cu mere (de post)
Ingrediente
- Aluat:
- 150 ml lapte de orez
- 100 g zahar (pudra)
- 100 ml ulei de cocos (topit)
- 450 g faina
- 10 g praf de copt
- coaja de portocale
- Umplutura:
- 1 kg mere gata calite si indulcite
Astazi avem o prajitura de post, o prajitura frageda cu mere. O prajitura foarte simplu si usor de facut, mai ales daca aveti merele deja pregatite, asa cum le-am avut eu 😉
Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (de post):
Umplutura de mere:
Merele se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun apoi intr-o cratita in care am pus putin ulei si le calim la foc mediu. Indulcim dupa gust si aromam cu scortisoara macinata.
- daca nu va place scortisoara o puteti omite si aromati cu vanilie
Aluat:
Punem intr-un bol laptele de orez, uleiul de cocos, zaharul, coaja de portocale si un praf de sare. Amestecam bine, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Se framanta cu mana un aluat elastic, nelipicios.
- daca aluatul este prea moale se mai poate adauga putina faina sau lapte de orez in cazul in care este prea vartos
- laptele de orez poate fi inlocuit cu orice alt lapte vegetal sau cu apa minerala
- uleiul de cocos poate fi inlocuit cu ulei de floarea soarelui
Aluatul se imparte in doua. Fiecare bucata de aluat se intinde in foaie subtire, pe masa usor infainata, aproximativ la marimea tavii (40/28 cm) tapetate cu hartie de copt. Intindem umplutura de mere in strat uniform, apoi acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat. Dam la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana prajitura frageda cu mere se rumeneste usor.
Prajitura se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.
- in prima faza foile sunt crocante, ca de biscuit. Pana a doua zi se inmoaie foarte bine. E buna oricum! 😉
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Alte retete de PRAJITURI DE POST gasiti si AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
Aveti atatea retete delicioase,tentante,incat nu stiu pe care s-o pregatesc mai repede.
Chiar ieri am pregatit prajitura cu piersici si mascarpone,foarte apreciata de familie si vecini.
Din suflet multumesc de aprecieri 🙂