Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri Linzer cu gem

Fursecuri Linzer

Nu stiu cum e la voi, dar noi am intrat deja in febra pregatirilor de Craciun 😉 Deocamdata facem fursecuri, avem in plan mai multe retete, sa vedem ce-o sa ne iasa pana la urma 🙂

Astazi v-am adus aceasta reteta de fursecuri Linzer. N-o sa regretati daca veti alege sa le faceti si voi

Fursecuri Linzer

Biscuiti Linzer cu gem

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • gem de capsuni pentru lipit fursecurile

Mod de preparare Fursecuri Linzer cu gem:

Jumatate din cantitatea de zahar se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a intarit si racit foarte bine se rupe bucati si se mixeaza fin, la robot sau intr-o rasnita.

Untul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul caramelizat si un praf de sare pana devine spumos. Se adauga coaja de lamaie, apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. In crema obtinuta incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Vom obtine un aluat elastic, nelipicios.

Rupem bucati din aluat si le intindem cu sucitorul pe masa usor infainata. Se decupeaza formele dorite. Jumatate dintre ele se decupeaza pe mijloc cu o forma mica si rotunda. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, pentru cca 15-20 de minute, in functie de cuptor.

Dupa ce s-au copt, cat sunt calde inca, se pune cate putin gem de capsuni pe fursecurile intregi si se acopera cu cate unul din cele cu gaura. Se pun pe un gratar si se lasa la racit.

Sper sa mai ajunga pana la Craciun, ca tot mai dispar cate 2… cate 3… :))))

Pofta buna! 😉

Linzer cu gem de capsuni

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti. Mod de preparare […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]