Reteta Fursecuri cu nuca si miere
Ingrediente
- Aluat:
- 250 g faina
- 150 g unt
- 1 galbenus
- 75 g zahar (pudra)
- un varf de lingurita praf de copt
- putina esenta de vanilie
- 1 pliculet coaja de portocale Finesse
- Umplutura:
- ~100 g nuca tocata grosier
- 1-2 linguri miere, cat sa se lege nuca
Daca nu stii ce sa mai faci bun pentru pachetelul pentru scoala al copiilor incearca aceasta reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiu, mai sunt cateva zile si intram din nou in vacanta si problema pachetelului nu ne va mai da batai de cap, dar promit ca sunt grozavi si la cafeaua parintilor 😉
Multumesc Gabi pentru reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiam eu ca va fi si pe placul copiilor mei! 😉
Mod de preparare Fursecuri cu nuca si miere:
Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Se adauga untul taiat cubulete, galbenusul, zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie. Se framanta cu varful degetelor pentru a incorpora cat mai bine untul cu faina. La inceput aluatul va fi nisipos, dar framantand in continuare aluatul se va lega, devenind nelipicios si usor modelabil.
Se acopera cu folie alimentara si da la rece pentru o ora, poate mai mult daca mai ai alte treburi intre timp 😀 Daca intre timp aluatul s-a intarit prea mult se lasa la temperatura camerei pana se poate modela.
Aluatul se imparte in doua. Fiecare bucata se modeleaza sub forma de sul, cu diametrul de cca 3 cm, dupa care se feliaza in bucatele de cca 1.5 cm. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se fac gropite in fiecare, cu degetul sau cu un capacel, cu ce iti este mai usor. Fiecare gropita se umple cu nuca amestecata cu miere.
Se da tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15 minute, pana fursecurile se rumenesc usor. Se lasa la racit in tava.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Mai multe retete de fursecuri, biscuiti si cornulete gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)