Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri cu ciocolata si vanilie

Fursecuri cu ciocolata si vanilie

Am revenit acasa, dupa ce joi seara am sarbatorit primul an de Christmas Dinner Electrolux, alaturi de echipa Electrolux si de bloggeri de exceptie. Am revazut persoane dragi, am cunoscut persoane dragi din mediul virtual si care chiar sunt dragute si in realitate… Ma bucur ca de acum blogurile pe care le apreciam au si o fatza :)) Multumesc Electrolux si GoodFood!

Pentru ca vreau sa mai prelungesc putin atmosfera de Craciun, astazi va aduc aceste fursecuri cu ciocolata si vanilie pe care le vom pregati si pentru Craciun. I le vom lasa Mosului langa brad, alaturi de un pahar cu lapte. Pentru ca si Mosul bea lapte, nu-i asa? :))

Fursecuri cu ciocolata si vanilie

Ingrediente

  • Pentru aluatul cu vanilie:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 50 g migdale macinate
  • ~250 g faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru aluatul cu ciocolata:
  • 100 g unt
  • 50 g ciocolata neagra + 2 linguri lapte
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • ~250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare Fursecuri cu ciocolata si vanilie:

Aluat cu vanilie:

Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine. Migdalele macinate, praful de copt si  un praf de sare se amesteca cu faina, se omogenizeaza si se rastoarna peste crema de unt. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la rece pentru minim 1 ora.

Aluat cu ciocolata:

Ciocolata se topeste la microunde cu 2 linguri de lapte. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se omogenizeaza. Adaugam apoi ciocolata racita si faina amestecata cu praful de copt, un praf de sare si cacaoa. Se da la rece pentru 1 ora.

Aluatul cu vanilie il impartim in 2 parti. La fel si cel cu ciocolata. Fiecare parte de aluat se intinde sub forma de sul si le grupam cate 2, una alba, una neagra. Rasucim sulurile de aluat, apoi le rulam cu palmele pe masa, formand un sul mai mare. Cu o bucata de ata taiem felii din sulul de aluat, pe care le vom pune apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 15-20 minute, pana incep sa se rumeneasca pe talpa. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Si pentru ca imi pare extrem de rau ca n-am apucat sa particip la provocarea lansata de Diana, ma inscriu acum repede repejor la cea a Brandusei. 🙂

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

35 Comentarii

  1. MMmm cat de bine arata!!!

  2. Woooooooooooooooooooow , ce misto sunt , mai Miha !
    Felicitari , felicitari , felicitari !
    Ptr ca sunt destul de usurel de executat , am pastrat reteta la favo .
    Wk bestial si de la Onesti .
    Diana

  3. super ,arata minunat

  4. Miha, sunt super biscuiteii tai si de efect. Sarbatori Fericite!

  5. arata tare bine…o sa le fac si eu..pupici si o seara placuta

  6. foarte dragute fursecurile tale !!

  7. arata minunat si usor de preparat ms mult pt retete

  8. Am luat reteta si o s-o fac si eu de Craciun. Poate-mi aduce si mie mosul ceva!
    Mari

  9. Multumesc frumos si va doresc sa va aduca Mosul tot ce visati! :* :* :*

  10. Sunt perfecte langa paharul cu lapte chiar si ptr noi 😉 …

  11. Foarte frumusele ! Si cred ca sunt delicioase !

  12. Hmmmmmm ce minunati sant yumi,yumi, mosul se va bucura cu siguranta…
    pupici

  13. Te rog spune-mi cu ce pot inlocui migdala…..pot cu nuca de cocos macinata si cam cate fursecuri ies din compozitia data??????????

  14. Felicia, cred ca ar merge niste nuca, mai degraba.

    Nu mai stiu exact cate bucati au iesit, vreo 30 si ceva. Depinde cred de cat de mult intinzi sulul de aluat, la sfarsit. Le poti face cu diametrul mai mare sau mai mic…

  15. Felis, multumesc!

  16. Multumesc Diana draga! Duminica frumoasa iti urez si eu! Pup!

  17. Multumesc Nadina! :*

  18. Multumesc Mihaela! :* La fel si tie iti doresc!

  19. Multumesc Lily! Duminica frumoasa!

  20. Multumesc Dana! :*

  21. Cat, multumesc! Sa speram ca o sa fie si pe placul Mosului. :))

  22. Mirela, multumesc! Noua ne-au placut! 😉

  23. Lia, sa speram ca asa va fi! Multumesc! :*

  24. mmm,unde-i ciocolata hop si eu,mai sunt???ca sunt in stare sa mananc portia copiilor!!
    sa ai bafta la concurs!

  25. Am facut si eu…au iesit super!!!! In loc de migdale am pus nuca macinata. Si au iesit mai mult de 30 buc…cam dublu…

  26. Bubulina, ma bucur ca ti-au placut! Sa papati sanatosi! :*

  27. Miha, au iesit tare bune! Deja am comanda la inca o portie, sa fie si ptr Mos! 😉

  28. Hi hi…cu siguranta ca Mosul va fi incantat! :))

  29. Le-am si facut!:)Foarte bune.
    Azi a fost zi de biscuitit:)

  30. Si la noi. :))

    Pup si ma bucur ca va plac!

  31. Si pentru ca arata asa bine poza, am hotarat sa-i facem si noi mosului aceste fursecuri si sa le lasam alaturi de paharul cu lapte sub brad. Si mosul chiar a venit si le-a gustat, a lasat o urma pe un fursec, si una pe o prajitura semiluna…s-a vazut pe pahar ca a baut din lapte, si a mai lasat si un biletel…
    Miha, multumim, baietii mei m-au ajutat sa fac aceste fursecuri, ei au facut sulurile si apoi le-au taiat cu ata.
    Si ii multumesc din nou Lacramioarei…care mi-a dat link-ul direct la aceste fursecuri.

  32. Gabriela, ma bucur tare mult ca ati reusit sa-l impresionati pe Mos. Va imbratisez cu drag!

  33. cate grade C trebuie sa aiba cuptorul? 😊
    Multumesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti. Mod de preparare […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]