N-as putea spune ca sunt fan Gordon Ramsay, dar de ceva vreme am descoperit cateva retete culinare d-ale domniei sale care e musai sa le incerc. Una dintre acestea a fost aceasta reteta de focaccia cu rosii si rozmarin. O pufosenie irezistibila, ce miroase innebunitor. Abia asteptam sa infing cutitul in coaja rumena si crocanta!
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 2 cani de faina
- 2-3 linguri faina pentru framantat
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri gris
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita drojdie uscata
- ~1 cana apa calduta
- In plus:
- rosii cherry sau rosii uscate
- rozmarin verde
- 2 linguri ulei de masline
- fulgi de ardei iute
Mod de preparare Focaccia cu rosii si rozmarin:
Aluat:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu sarea, grisul si drojdia uscata. Facem o gaura in mijloc si turnam apa calduta amestecata cu ulei. Amestecam usor cu mana si mai adaugam apa calduta daca mai este necesar, atat cat sa obtinem un aluat moale si lipicios.
In momentul in care luam aluatul in mana si-l lasam sa cada acesta se va intinde si se va rupe, cam aceasta este consistenta. 😉
Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam aluatul prin impaturire. Nu framantam foarte mult, atat doar cat sa obtinem un aluat omogen. Punem aluatul din nou in castron, acoperim cu folie alimentara si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Ungem bine cu ulei o tava de 20/30 cm, presaram putina sare si rasturnam aluatul fara a-l mai framanta. Intindem bine aluatul pe toata suprafata tavii si-l lasam 10 minute sa se odihneasca. Turnam uleiul deasupra aluatului, apoi il intindem bine cu varful degetelor, in acelasi timp presand aluatul, facandu-i mici adancituri. Punem rosiile din loc in loc, frunzele de rozmarin, sare si fulgi de ardei iute.
Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, pana se rumeneste usor si coaja devine crocanta.
Se serveste calda sau rece, dupa preferinta.
Pofta buna! 😉
Se ve perfecta.
Saludos
Arata bine ! Maine o fac si eu .
Tare bine arata!
Mi-a iesit excelent