Reteta de écrasé de cartofi este o reteta din bucataria franceza. O reteta fara carne ce poate fi preparata in zilele de post sau pur si simplu ca o garnitura, pentru cei ce vor neaparat si carne la masa.
Ecrasé-ul de cartofi este de fapt un piure de cartofi, fierti in coaja apoi zdrobiti mai mare, aromatizat cu legume si diverse verdeturi.
Ingrediente
- Pentru 2 portii:
- 2 cartofi noi
- 1 ceapa mica
- 1/2 ardei rosu
- 1/2 cana mazare noua
- 1 mana rucola
- cateva frunze de busuioc
- sare si piper
Mod de preparare Ecrasé de cartofi:
Cartofii bine spalati, dar necuratati de coaja se pun la fiert in apa cu sare.
Intr-o tigaie in care am pus 2 linguri cu ulei de masline calim usor ceapa taiata solzisori. Adaugam ardeiul taiat cubulete si mazarea. Adaugam foarte putina apa, atat cat sa se inmoaie legumele, sa fie al dente. Punem sare si piper dupa gust.
Curatam cartofii de coaja, apoi ii zdrobim cu furculita. Adaugam legumele, rucola si busuiocul tocate si omogenizam amestecand usor. Mai adaugam sare, daca este necesar.
- daca nu vreti sa aveti o reteta de post puteti adauga putin unt si lapte fierbinte
Se serveste imediat. Pofta buna! 😉
Chiar imi place reteta ! Iar prezentarea este de nota 10
gostei ,os ingredientes agradam-me e apresentação esta linda.
Uma refeição perfeita para os dias mais quentes.
Bom fim de semana
bjs
Mmmm ce bunatate!
Dupa ingrediente nu poate fi decat delicios!!
Pup