Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi de cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi facuti in casa? Da! Sunt solutia perfecta pentru atunci cand iti ramane un rest de piure de cartofi , sau pentru atunci cand ai doar cativa cartofi si trebuie sa-i inmultesti cumva pentru a satura cateva guri, sau pentru atunci cand nu tii post dar macar ai vointa de a manca o mancare fara carne, sau pur si simplu pentru atunci cand vrei ceva bun bun de tot pentru una din mese 😉 Ce ziceti? Sunt de-ajuns aceste motive? 😀

Gnocchi de cartofi cu sos de branza

Ingrediente

  • Pentru gnocchi:
  • 4 cartofi medii
  • 1 ou
  • 2-3 linguri faina
  • 1 lingura gris
  • sare si piper
  • Pentru sosul de branza:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • ~300 ml lapte
  • 50 g cascaval
  • 50 g branza de capra cu trufe
  • sare si piper
  • parmezan

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza:

Gnocchi din cartofi:

Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un aluat omogen, usor lipicios.

Din acest aluat se formeaza rulouri subtiri, pe masa bine infainata. Se taie in bucati mici de cca 2-3 cm. Apasam si rulam cu o furculita pe fiecare bucatica de aluat, astfel incat sa capete aspect de gnocchi.

Mai multe poze cu modul de preparare sunt AICI

Ii lasam pe masa, sa se usuce putin, pana pregatim sosul de branza. Intre timp punem si o cratita cu apa cu sare la fiert.

Topim untul la foc mic, apoi adaugam toata faina deodata si amestecam energic, sa nu formeze cocoloase. Turnam laptele, putin cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. Daca se ingroasa prea tare mai adaugam lapte, trebuie sa avem un sos consistent, dar subtire (care curge). Adaugam cascavalul ras si branza de capra. Condimentam dupa gust cu sare si piper.

sos de branza

Cand fierbe apa punem gnocchi la fiert, in cateva reprize. Cand se ridica la suprafata ii scoatem din apa cu o paleta sau spumiera si ii punem peste sosul de branza.

Preparare gnocchi de casa cu sos de branza

Amestecam usor, asftel incat sa-i acoperim bine cu sos, presaram cu putin parmezan ras si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Se servesc calzi!

Pofta buna! 😉

Gnocchi de cartofi

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Super bun, mai ales cu asa sos! 🙂

  2. Pana acum n-am mancat gnocchi.. cred ca de la oroarea mea de galusti si tot ce-i inrudit cu ele 🙂 Dar la cum ai prezentat tu acest preparat, zau ca nu as refuza o portie!!

  3. Am facut reteta !!! Multumesc Miha de idee 🙂

  4. Nu ma mai satur de ea, am gatit-o 3 zile la rand :)) 😀 foarte bun

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Cartofi noi cu sos de smantana

Cartofi noi cu sos de smantana

Mod de preparare Cartofi noi cu sos de smantana: Cartofii se spala bine cu un burete mai aspru. Nu se curata de coaja. Daca sunt mici ii lasam intregi, daca sunt mai marisori se taie in jumatate. Se prajesc intr-un ceaun cu ulei incins. Cand sunt rumeni, se presara putina […]