Prajituri / Retete de prajituri

Eclere cu crema de lamaie si frisca

eclere cu crema de lamaie

Reteta Eclere cu crema de vanilie si frisca

Ingrediente

  • Pentru cojile de eclere
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 6 oua mari sau 7 oua medii
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 100 g crema de branza

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema si am avut niste eclere cu crema de lamaie si frisca absolut delicioase.

Mod de preparare Eclere cu crema de lamaie si frisca:

Coji de eclere:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea.

  • apa se poate inlocui cu lapte sau se pot pune cantitati egale de apa + lapte
  • uleiul se poate inlocui cu unt

Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului.

Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

  • pana nu demult foloseam telul pentru prepararea aluatului pentru coji de eclere, dar cu mixerul treaba merge mult mai repede si mai bine
  • aluatul final trebuie sa fie lucios si cremos, dar nu moale, care curge

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mare (230 grade la cuptor electric) pentru 15 minute, apoi inca 10-15 minute la foc mediu (180 grade la cuptor electric)

  • in primele 15-20 de minute este foarte important sa nu se deschida usa cuptorului, daca nu o deschideti deloc pana la final cu atat mai bine

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de lamaie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, putin cate putin amestecand mereu. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Aproape de final punem coaja de lamaie. Adaugam untul si amestecam pana se topeste si compozitia se omogenizeaza. Lasam sa se racoreasca, apoi acoperim cu folie alimentara, o lipim pe toata suprafata cremei. Dam la frigider pana crema se intareste. In crema racita incorporam zeama de lamaie si putina esenta de vanilie.

  • puteti pune mai multa zeama de lamaie, in functie de preferinta

Frisca pentru ornat:

Smantana rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si crema de branza si se mixeaza pana frisca devine pufoasa si ferma.

  • nu este absolut necesar sa folositi crema de branza, dar s-ar putea sa aveti nevoie de un intaritor de frisca

Cojile racite se taie in doua si se umplu cu crema de lamaie si frisca. La sfarsit se orneaza cu ciocolata topita sau se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 😉

eclere cu crema de lamaie

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]