Prajituri / Retete de prajituri

Croquembouche

croquembouche

Reteta Croquembouche

croquembouche

Ingrediente

  • * Pentru gogosele:
  • * 250 g faina
  • * 200 ml ulei
  • * 500 ml apa
  • * 1 lingurita de sare
  • * 1 lingurita zahar
  • * 6 oua
  • * Pentru crema:
  • * 1 plic Crem Ole de ciocolata
  • * 1 plic Crem Ole de vanilie
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 550 ml lapte
  • * Pentru caramel:
  • * 200 g zahar

Mod de preparare Croquembouche:

Choux-uri:
Punem apa la fiert impreuna cu uleiul, sarea si zaharul. Cand da in clocot punem faina, toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Aluat eclere

Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Coji pentru eclere

Crema:

Frisca se amesteca intr-un vas cu laptele rece. Se imparte in jumatate. Jumatate o vom mixa cu praful de vanilie, jumatate cu praful de ciocolata. Se pastreaza la rece.

Caramel:

Zaharul se amesteca cu 2-3 linguri apa rece, apoi se pune vasul la foc mic. Cand incepe sa se maroneasca, se amesteca incontinuu, pana devine lichid, avand grija sa nu se arda.

Se umplu gogoselele cu crema. Apoi fiecare in parte se inmoaie in caramel si se monteaza pe o farfurie rotunda. Se continua cu inca un strat, de data aceasta mai mic decat primul si tot asa pana se termina gogoselele, formand un con.

Din restul de caramel se fac fire de caramel pe care le vom folosi la ornat.

croquembouche

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. trebuie sa fie bune ca de aratat arata foarte bine. seamana cu eclerele numai ca au alt gust?

  2. Que interesante receta. Fantastica.

  3. Bune de tot si arata super ornate asa!

  4. ce bunatate trebuie sa fie gogoselele astea,iar prezentarea spectaculoasa.

  5. Ma scuzati, o intrebare va rog: gogoselele se umplu o parte cu crema alba si cealalta cu crema de ciocolata sau punem din fiecare crema in fiecare gogoasa?
    Multumesc.

  6. Sandita, sunt exact ca si eclerele. Au acelasi gust minunat! 🙂
    Multumesc!

  7. Multumesc Jose Manuel! 🙂

  8. Mari, multumesc!

  9. Pansy, multumesc!
    Gogosele alea sunt minunate, iar combinatia cu caramel e dementiala. Prezentarea a fost inventata de francezi. :))

  10. Cesant, se umplu separat. Jumatate cu crema de vanilie, jumatate cu crema de ciocolata. Sau, se pot umple numai cu vanilie sau numai cu ciocolata. Fiecare cum doreste.

  11. Bune,bune am facut si eu gogosele de acestea si stiu ca sant gustoase rau,ornamentul arata suuper!

  12. Ce bine arata! Imi ploua in gura cand imi imaginez ce bune trebuie sa fie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]