Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu portocale

Chec cu portocale

Mie imi plac tare mult portocalele si ori de cate ori am ocazia, timp si dispozitia necesara le spal foarte bine cu apa fierbinte si rad coaja pe razatoarea cu ochiuri mici. Apoi o pun intr-un borcan, in straturi alternate, cu zahar si o pastrez la frigider. Dupa ce se inmoaie este foarte buna in aluaturi dulci sau la retete de prajituri cu blat pufos. La fel se poate proceda si cu lamaile, n-ar fi rau sa le aveti pe amandoua in frigider si sa aromati prajiturile atunci cand aveti pofta 😉

Asadar, pentru azi va propun o reteta simpla de chec, simpla ca mod de preparare, dar cu un rezultat spectaculos. Checul este foarte aromat, moale si pufos, perfect pentru o dupa amiaza petrecuta in familie 😉

Chec cu portocale

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 100 g lapte praf
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja de portocale confiata

Mod de preparare Chec cu portocale:

Untul moale, tinut la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Se adauga apoi ouale, unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Punem si coaja de portocale si la sfarsit incorporam faina amestecata cu laptele praf, praful de copt si un praf de sare.

Turnam compozitia intr-o tava de chec, eu am folosit una de guguluf, bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. Daca folositi o tava normala de chec puteti doar sa o tapetati cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana checul se rumeneste usor si apar crapaturi la suprafata. Puteti face si proba cu scobitoarea.

Checul se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Chec cu portocale

Chec cu portocale

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Multumesc pt reteta! Grija la coaja de portocale! Ideal e sa o speli si cu detergent de vase si sa clatesti bine,caci portocalele venite din Grecia se dau cu un lac pentru culoare/luciu. Nu stiu cu cele din alte tari cum se procedeaza… Numai bine!

  2. aveam nevoie de reteta asta ..arata minunat.multumesc

  3. super reteta dar portokala cum trebuie pusa sau coaja hn

  4. cum sa pun portocala sau coaja …n u inteleg (cum o lingurita de coaja de portocala?)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

Chec pufos cu cacao

Chec pufos cu cacao

Reteta de chec pufos cu cacao este salvatoare atunci cand ti se anunta musafiri sau vrei ceva bun si foarte rapid de preparat. Eu v-as sugera sa faceti portie dubla, adica 2 checuri, nici n-ai cand sa-ti dai seama cand se termina 🙂 Mod de preparare Chec pufos cu cacao: […]