* 3 cepe mari
* 1 piept de pui
* 3 catei usturoi
* 2 rosii
* 1 cana suc de rosii
* sare
* busuioc si cimbru
* 50 g mozzarella
Ceapa se curata, apoi cu ajutorul unei lingurite scobim mijlocul, pana raman 2 straturi. Cu un cutit bine ascutit se cresteaza marginile. Asta e pentru cine are timp sa se joace. :))
Pieptul de pui se taie cubulete. Miezul de la ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se calesc in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga cubuletele de carne, rosiile curatate de pielite si pasate, apoi sucul de rosii. Se sareaza dupa gust si se asezoneaza cu cimbru si busuioc.
Se fierbe pana scade toata zeama, apoi se da deoparte si se lasa sa se racoreasca putin. Se umplu cepele cu cubuletele de carne
si se acopera cu mozzarella rasa pe razatoarea cu ochiuri mari.
Vasul termorezistent uns cu putin ulei, in care am pus cepele se da la cuptor la foc mediu pana se topeste si se rumeneste stratul de mozzarella.
Se servesc calde.
ingenios si delicios,sunt sigura!amira a papacit?
Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
(cafe pepelanın „çıtır kasede tavuklu kabak beğendi” tarifini bugün bloglardan seçmelerde yayınladım.
http://gencalsabahattin.blogspot.com/)
Saygılarımla.
Foarte apetisanta reteta.
faina reteta,ceapa coapta ne place dar umpluta cred ca-i mai buna,de incercat,o saptamana placuta
Interesant si poate fi foarte bun
Asta cred ca a fost tare buna. Si e tare simplu de facut. Trebuie sa o reproduc 🙂
arata tare bine,am sa le incerc…barbatu-meu iubeste tare ceapa coapta!
Absolutamente delicioso.
Saludos
O reteta foarte interesanta, asa gratinata. O saptamana frumoasa, Miha!
ce minunata reteta Miha curand o sa o incerc si eu ..;)