Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Cartofi Byron

Cartofi Byron

Dragii mei, astazi va aduc o reteta simpla cu cartofi, o reteta cu care eu am stiut ca nu voi da gres in fata piticilor, ei fiind, ca marea majoritate a copiilor, iubitori de cartofi. 😉 Rezultatul final este si unul foarte bun, c-am mai facut eu diverse mancaruri cu cartofi la care au strambat din nas :))

Cartofii Byron ii puteti consuma ca atare, alaturi de o salata sau ca garnitura la un preparat cu carne, alegerea este a voastra.

Cartofi Byron

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • sare grunjoasa
  • 1 lingura unt
  • 2-3 linguri smantana
  • 2-3 linguri parmezan
  • 1 lingura cascaval ras
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • putin busuioc uscat

Mod de preparare Cartofi Byron:

Cartofii in coaja se spala foarte bine, apoi se pun intr-o tava in care am pus un strat generos de sare. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora, pana cartofii sunt copti. Ii incercati cu o furculita.

Cartofi Byron

Cartofii copti se taie in doua, apoi se scobeste miezul cu o lingura sau lingurita 😀 avand grija sa nu rupem coaja. Miezul de la cartofi il punem intr-un castron apoi il amestecam bine cu untul si 1-2 linguri smantana. Potrivim gustul cu sare si piper, condimentam dupa gust cu fulgi de ardei iute si busuioc. Cu acest amestec umplem cojile de cartofi, dupa care cu o lingurita facem cate o adancitura in compozitie.

  • Condimentele sunt optionale, condimentati dupa gust cu ce va place

Separat amestecam parmezanul, cascavalul si 1 lingura smantana. Punem acest amestec in adanciturile facute in cartofi.

Punem cartofii umpluti intr-o tava

Cartofi Byron

si dam din nou la cuptor pentru cca 20 de minute, pana cartofii se gratineaza si se rumenesc.

Se servesc calzi. Pofta buna! 😉

Sursa de inspiratie

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Asa cartooofi , mai da … nici n-as mai avea nevoie de altceva alaturi .

  2. Mmm, chiar ca sunt buni!

  3. O delicatesa ce se prepara foarte rapid !

  4. Marcu Florentina says:

    Buna.Am si eu o intrebare de incepator.De ce se coc cartofii pe pat de sare?Astept raspuns.Mersi

    • N-as putea sa-ti dau o explicatie…stiintifica la ceea ce se intampla acolo in cuptor, dar copti astfel sunt mai gustosi. Si in plus in timpul coacerii „isi trag” exact atata sare cat este nevoie 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]