Sa incepem saptamana cu o reteta usoara, o reteta de cartofi umpluti pe care voi o puteti adapta in functie de preferinte. 😉
Ingrediente
- 4 cartofi medii ca marime
- 1 ceapa potrivita
- 4 felii subtiri de bacon
- ~50 g cascaval
- sare si piper
- 1/2 lingurita boia de ardei
Mod de preparare:
Cartofii cu tot cu coaja, bine spalati, ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si-i dam la cuptor la foc mediu pentru vreo ora, pana sunt bine copti si furculita intra usor in ei.
In cazul in care va grabiti foarte tare, cartofii se pot coace si la cuptorul cu microunde. Se inteapa cartofii cu o furculita pe toate partile si se pun la cuptor la putere maxima pentru 15-20 de minute.
Intr-o tigaie punem baconul taiat bucatele. Il prajim usor. Adaugam ceapa si amestecam continuu pana ceapa se inmoaie. Punem boiaua de ardei, omogenizam si dam deoparte.
Cartofii copti se taie in jumatate si se scobesc de miez, avand grija sa nu rupem coaja si sa lasam o margine de cca 0.5 cm grosime.
Miezul cartofilor il punem intr-un castron si il sfaramam bine cu furculita. Adaugam cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si compozitia cu ceapa. Saram si piperam dupa gust.
Cu acest amestec umplem cojile de cartofi. Punem cartofii in tava
si dam din nou la cuptor pentru vreo 10 minute.
Se servesc calzi.
Mmmmm dar vreau si eu!!!
vii? 😉
Pe o vreme ca asta(la mine ploua)este o retete binevenita langa un pahar de vin si o carte buna!