Retete de prajituri / Torturi

Tort Iulia

Tort cu ciocolata onat cu frisca

Un tort cu crema de ciocolata si frisca ce l-am pregatit pentru o prietena draga noua…

Tort cu ciocolata onat cu frisca

Tort cu ciocolata ornat cu frisca

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 5 oua
  • * 150 g zahar
  • * 1/2 cana faina
  • * 30 g cacao
  • * 200 g nuca
  • * 50 g unt
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * esenta de rom
  • * Pentru crema ganache:
  • * 250 g ciocolata amaruie
  • * 200 ml frisca lichida
  • * Pentru crema de frisca:
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 50g zahar
  • * 50 g nuca
  • Decor:
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata amaruie

Mod de preparare Tort Iulia:

Blat:

Ouale se bat cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga treptat nuca macinata.

Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecand usor. Punem si untul topit si racit, esenta de rom si omogenizam usor.

Aluatul se imparte in 3 parti si se coace cate o foaia in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu spre mare (200 grade), pana la rumenirea usoara, timp de 8-10 minute,

Foile se lasa la racit pe un gratar si nu se suprapun.

Crema ganache de ciocolata:

Intr-un vas se pune la incalzit frisca lichida, pana la punctul de fierbere. Se adauga ciocolata bucatele si se amesteca bine pana la omogenizare. Se da la rece, pentru cateva ore. De preferat ar fi sa se prepare crema ganache cu o zi inainte sau de seara pentru dimineata.

Crema de frisca:

Zaharul il caramelizam. Dupa ce a capatat o culoare aurie, adaugam nuca rupta in bucati mari. Intindem pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-a racit si intarit, macinam grosier, la robotul cu cutit metalic. Sau punem intr-o punga groasa si batem cu ciocanul de snitele.

Batem frisca, apoi adaugam caramelul cu nuca si omogenizam.

Fiecare blat se unge cu un strat subtire si uniform de crema ganache si inca unul de frisca cu caramel. Se suprapun si se pun in tava (detasabila) in care am copt foile. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pana a doua zi. Sau pentru cel putin 4-5 ore.

Tort cu crema de ciocolata si frisca

Se orneaza cu frisca si inimioare de ciocolata.

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Preciosa la tarta. Supongo que será una delicia.

    Saludos

  2. ce frumusete,norocoasa iulia!:))

  3. arata impresionant!

  4. buna…o intrebare, desi pt mine acum chiar nu mai conteza raspunsul, am copt blaturile si ma intreb> trebuie sau nu trebuie insiropate??? eu acum voi respecta reteta…sper sa fie ok!

    In rest toate bune..iubesc blogul tau si nu e primul tort care il fac dupa retetele tale si cu siguranta nici ultimul!
    salutari

  5. Raluca, eu nu le-am insiropat.
    Dar, daca voua va plac prajiturile mai insiropate e ok daca pui putin sirop pe blaturi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]