Reteta Swedish Pancakes – Clatite pufoase
Ingrediente
- 3 oua
- 2 linguri zahar (puteti pune si mai mult daca le vreti mai dulci)
- 1 cana lapte (240 ml)
- 1 cana si jumatate faina (225 g)
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 zahar vanilat
- dulceata de afine pentru servit
Swedish Pancakes – Clatite pufoase sunt cele mai simple si bune clatite pufoase pe care le-am facut si mancat pana acum. 😉 Evident ca reteta se poate imbunatati si imbogati dupa gusturile si preferintele voastre. Eu le-am facut simple si le-am servit cu dulceata de afine.
Mod de preparare Swedish Pancakes – Clatite pufoase:
Ouale se separa. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele, cate putin din fiecare, alternandu-le.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Intr-o tigaie unsa cu putin ulei punem cate o lingura din compozitia de clatite pufoase. Se coc pe ambele parti, ajutandu-ne la intors de o spatula.
Se servesc cu dulceata de afine sau orice alta dulceata va place. Nici un sos de ciocolata n-ar fi de lepadat. 🙂
Simplu, nu-i asa? 😉
Mai multe retete de clatite pufoase gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
De dus la Miss Pancake astea facute de tine 🙂 Super aratoase!
Clatite pufoase si delicioase;buuuune!!
Pup Miha si bafta in continuare la concurs!!
Cat de pufoase sunt…
Sunt grozave!!! Sper ca ai pastrat o portie si pentru mine! Pup
buna miha mi-ai dat o idee de ceva bun si dulce si ieftin multumesc pt reteta am sa le fac maine numidecat…..te pup
trebuie sa mergi la masterchef 2014 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
:)))) multumesc de incredere, dar nu cred ca voi ajunge acolo!
ce bune trebuie sa fie!!
Sunt super bune!
multumesc 🙂
super maine am sa incerc imi place sa gatesc si sa incerc diferite retete …si la cum se obs in poza arata super delicioase 🙂
mersi pt reteta! copiii mei le-au devorat
Buna ziua.vroiam sa intreb, ati scris ca e nevoie de 1 zahar vanilat….adica?
1 pliculet zahar vanilat
Nu raman crude am facut si eu sunt foarte bune!!!!!
Multumesc 🙂