Aperitive / Retete culinare

Saratele cu branza

Saratele cu branza si chimen

Reteta Saratele cu branza

 

 

Ingrediente

  • 300 g branza de vaci
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita si jumatate sare
  • 300-400 g faina (in functie de cat e de uscata branza)
  • 1 pliculet (10 g) praf de copt
  • 1 lingurita seminte chimen

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta de saratele cu branza. Usor si rapid de facut, perfecte la un pahar de vin.

Mod de preparare Saratele cu branza:

Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul.

In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Aluatul se intinde in foaie subtire pe masa presarata cu putina faina si se taie in formele dorite.

Saratelele se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15 minute.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Megelea Maria says:

    Într-adevăr foarte bune. Eu le-am facut cu telemea de oaie,ca tot o aveam acasa. 🙂

  2. Foarte bune, nu ma mai satur de rontait:D

  3. Gabriela says:

    Buna,se poate inlocui branza cu cascavalul?Mersi!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]