Reteta Saratele cu branza
Ingrediente
- 300 g branza de vaci
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 lingurita si jumatate sare
- 300-400 g faina (in functie de cat e de uscata branza)
- 1 pliculet (10 g) praf de copt
- 1 lingurita seminte chimen
Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta de saratele cu branza. Usor si rapid de facut, perfecte la un pahar de vin.
Mod de preparare Saratele cu branza:
Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul.
In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.
Aluatul se intinde in foaie subtire pe masa presarata cu putina faina si se taie in formele dorite.
Saratelele se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15 minute.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
Într-adevăr foarte bune. Eu le-am facut cu telemea de oaie,ca tot o aveam acasa. 🙂
Ma bucur ca ti-au placut 😉
Foarte bune, nu ma mai satur de rontait:D
Buna,se poate inlocui branza cu cascavalul?Mersi!
n-am incercat niciodata cu cascaval