Prajituri / Retete de prajituri

Sandwich cu mascarpone

Prajitura cu blat de cacao si crema mascarpone

Rasfoind astazi printre retetele ce-si asteapta cuminti randul la postat, am gasit si aceasta prajitura cu crema mascarpone, stand stinghera intr-un colt de folder :))) Am uitat de ea si e cam prafuita saraca :)) modesta ca si infatisare, dar cu un gust delicios. Daca o veti incerca, n-o sa va para rau. 😉

Prajitura cu blat de cacao si crema mascarpone

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 100 zahar
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • 250 g mascarpone

Mod de preparare Sandwich cu mascarpone:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Compozitia se va deschide la culoare si va deveni ca o crema. Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.

Impartim compozitia in 2 parti si coacem 2 foi in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, timp de cca 15 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de mascarpone:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Adaugam gelatina si amestecam pana se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam la rece pentru aproximativ 2 ore.

Crema se va intari, dar nu foarte tare. O vom mixa pana va deveni pufoasa si va capata consistenta. Branza mascarpone o mixam separat intr-un alt castron, apoi vom amesteca cu crema de ciocolata alba, amestecand usor cu o spatula, pana la omogenizare.

  • Eu am insiropat blaturile cu putina cafea, dar nu e neaparat necesar, intrucat ele se vor inmuia suficient de la crema.

Turnam crema pe unul din blaturi, acoperim cu cel de-al 2-lea blat si dam la rece pentru cel putin 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu mascarpone

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Multumesc Gabi, esti o draguta! :*
    Ar fi fost mai frumoasa daca nu as fi insiropat blaturile. S-ar fi pastrat mai ferme si mai usor de taiat.

  2. Miha, pai asa si „macarons-urile” mele ar fi fost mai frumoase sa aiba guleras :))))) dar nah, bun sa fie, ca nu le vrei pe toate cu laseru’, ai destule si d-alea ;))).

  3. Mmm!!! Exquisito! Besos!

  4. dragut foc si tentant! vai de dieta mea 🙂

  5. Daca-i cu mascarpone, vreau! Sigur e delicioasa de te lingi pe degete. Io vreau sa stiu ce carte citeai? 😉

  6. Anonymous says:

    Ce sa mai adaug pe langa toate celelalte feed-uri de la doamne … decat ca trebuia musai sa atasezi si vasul acela rosu , sa ma imbolnavesti si azi , in zi de mare sarbatoare , mai Miha …
    Bv , bv , bv si trecem la favorite , stii tu ca esti febletea mea … pupici .
    Diana .

  7. Besos Yanina! :*

  8. Lacrima, imi pare rau de dieta ta… 🙁

    Pup fata draga! :*

  9. Multumesc Adela! :*

  10. Liana, acu as putea sa ma dau mare si sa scriu un titlu d-ala greu, nu? :)))) Nu stiu mey, am luat si eu o carte la intamplare din biblioteca. :))))

  11. Diana, te pup fata… de nu te vezi… :))) :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]