Retete culinare / Salate

Salata cu naut crocant

Salata cu naut si avocado

Pentru noi astia mai mari am facut o salata cu naut crocant si ne-a placut. Baietelul a mancat doar naut crocant, fetita doar porumb si oua :)))) Important e ca ne-am saturat fiecare cu cate ceva :))

Daca omiteti ouale puteti face aceasta salata cu naut crocant si in zilele de post, va asigur ca e foarte gustoasa si satioasa 😉

Salata cu naut si avocado

Ingrediente

  • oua de prepelita posate
  • naut crocant
  • boabe de porumb
  • 1 avocado bine copt
  • ceapa verde
  • rosii cherry
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare Salata cu naut crocant:

Mai intai vom prepara nautul crocant dupa aceasta reteta. De aceasta data am folosit naut din conserva, gata fiert.

Nautul se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se rastoarna apoi intr-un castron si se condimenteaza dupa gust cu sare, boia de ardei, fulgi de ardei iute si piper. Se adauga ulei de masline si se amesteca bine, astfel incat fiecare boaba de naut sa fie bine acoperita de condimente. Se rastoarna nautul in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana nautul devine crocant.

Intre timp vom prepara si ouale de prepelita posate.

Se pune apa la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba se pune putina sare si o lingura de otet. Ouale se sparg, pe rand, intr-un bol si se pun in apa fierbinte. Inainte de a da drumul oului in apa amestecam circular cu o lingura formand un vartej. Lasam ouale cca 1 minut, pana albusul se coaguleaza si in functie de cat de moale dorim galbenusul, dupa care le scoatem cu o spumiera pe un prosop absorbant, sa se scurga excesul de apa.

Avocado il taiem in jumatate, scoatem samburele si cu o lingura despindem pulpa de coaja. Taiem felii.

Amestecam intr-un bol toate ingredientele pentru salata, punem putin ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Ouale se pot amesteca si ele in salata sau le serviti separat.

Pofta buna! 😉 Si nu uitati painea prajita! :))

Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Claudia says:

    Aseara am pus naut la inmuiat. Deci se stie ce urmeaza azi … naut crocant! Multumesc pentru idee 🙂

  2. Îmi plac toate ingredientele din această salată! Mulţumim, Miha!

  3. foarte bun si foarte sanatos

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu rozmarin: Intr-un castron amestecam […]

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului devine si rapid de preparat. In mai putin de-o ora masa este gata! 😉 […]