Aluat dulce / Retete de prajituri

Rulouri cu branza

Pentru aluat avem nevoie de:

250 ml lapte
1 ou
50 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita drojdie uscata
100 g unt
550 g faina

Oul il mixam cu un praf de sare,cu zaharul si cu zaharul vanilat.Adaugam laptele caldut,apoi jumatate din cantitatea de faina si drojdia. Amestecam bine si dupa ce s-a omogenizat adaugam si untul moale.

Toata aceasta compozitie am pus-o in cuva masinii de paine,am adaugat si restul de faina si ne-am vazut fiecare de treaba. :)) Masina de framantat si dospit,iar eu…nu mai stiu. :))

Aluatul il intindem intr-o foaie (sau 2-3,depinde de suprafata de lucru) groasa de 1-1,5 cm

Daca vi se pare munca asta prea grea va puteti chema ajutoare…:))

si ungem cu umplutura de branza preparata din:

500 g branza
200 ml frisca lichida
200 g zahar
2 oua
esenta de rom

Rulam foaia pe lungime,

apoi cu un cutit bine ascutit,taiem oblic bucati de 3-4 cm,

pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le mai lasam un pic la crescut,le ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptor,la 180 de grade,pana se rumenesc.

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Fur si eu o „rulata” ca-s cu brinzica romaneasca. Ufffa, cum ar spune nora ta, ce-mi facusi la ora asta…

  2. Yammiii Yamiii. ce buna cred ca e. Ajutorul tau in bucatarie e Amira? Pusici

  3. Te asteapta un premiu la mine. Pup

  4. Wow how delicious looks this rolls! I’ll take one! I have an award for you 🙂 Kisses!

  5. arata foarte bine. cred ca fara ajutoare nu iesea asa buna. Felicitari!

  6. Cuscra,nu ti-ai luat niste branza la pachet cand ai plecat din Romania? :))

    Pup noruca draga!

  7. Miki,Amira e inca la inceput,e incepator.Inca ia lectii de la frate-su,care e la avansati deja. :))

    Pup si bine-ai ajuns acasa! 🙂

  8. Maria,thans! Kiss!

  9. Oana,multumesc!

    Bineinteles ca ajutorul face toate paralele! :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]