Reteta Prajitura raw-vegan cu zmeura si ciocolata
Ingrediente
- Blat:
- 100 g migdale crude
- 100 g miez de nuca
- 50 g curmale
- 30 g ulei de cocos
- 25 g carob
- 90 g miere
- Crema de ciocolata:
- 375 g unt de arahide
- 50 g ulei de cocos
- 120 g miere
- 20 g carob
- Crema cu zmeura:
- 150 g caju crud
- 50 g ulei de cocos
- 50 g miere
- 100 g zmeura (congelata)
- Glazura de ciocolata:
- 50 g miere
- 1 lingura carob
Astazi v-am adus o prajitura raw-vegan cu ciocolata si zmeura, cu produse de la Sano Vita.
O buna parte dintre produse le stiam si le-am si folosit. O alta buna parte le-am descoperit acum cand le-am primit cadou de la Sano Vita Alaturi de aceste bunatati am si un blender de la Philips, un ajutor de nadejde in orice bucatarie. Un scurt filmulet despre acesta si despre ce poate sa faca aveti aici >>> https://goo.gl/3NNA3E
➡️➡️ Puteti beneficia de 30% reducere la achizitia online a acestui mixer vertical introducand codul ‘super-alimente’
De cum le-am vazut, mi-a incoltit in minte ideea unui desert raw-vegan, a unui tort raw-vegan cu care sa-mi surprind musafirii. Trebuie sa recunosc ca n-am stiut cum sa-l ornez astfel incat sa-i dau un aer cat mai festiv, asa ca am portionat in bucatele mici, numai bune de-o imbucatura 😉
Mod de preparare Prajitura raw-vegan cu ciocolata:
Blat:
Migdalele le-am pus, peste noapte, la hidratat in apa rece. A doua zi le-am scurs bine de apa si le-am curatat de coaja.
In blender am pus toate ingredientele pentru blat si am mixat pana am obtinut o pasta. Am rasturnat intr-o tava (20/20 cm) cu inel detasabil si cu lingura am presat pana am obtinut un strat uniform. Se da la rece pana se pregateste crema de ciocolata.
Crema de ciocolata:
Intr-un bol am pus toate ingredientele pentru crema de ciocolata. Am mixat putin la viteza mica, apoi energic pana la omogenizare. Am rasturnat in tava, peste blat, si am intins-o in strat uniform. Se da din nou tava la rece, pana se pregateste crema cu zmeura.
Crema cu zmeura:
Caju-ul l-am pus la hidratat in apa rece, peste noapte. A doua zi l-am pus intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine de apa.
In blender am pus toate ingredientele pentru crema cu zmeura si am mixat pana amestecul a devenit cremos. Am rasturnat in tava peste stratul cu crema de ciocolata.
Am invelit tava in folie alimentara si am dat la rece pana a doua zi.
Am portionat prajitura cu un cutit bine ascutit, am deasupra fiecarei bucati putina glazura si am presarat bobite de zmeura congelata.
Pentru glazura de ciocolata se amesteca mierea cu carob.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Alte deserturi fara zahar adaugat gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)