Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura cu mere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • coaja de lamaie Finesse
  • un varf cutit praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2 mere mari (atat cat sa acoperiti bine fundul tavii)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • Pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 1 lingura zahar pudra (puteti pune si mai mult daca vreti mai dulce)
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 100-150 g zahar

Prajitura rasturnata cu mere este o prajitura foarte apreciata de toti cei care au gustat-o. M-am bucurat ca si voi, cititorii mei, ati apreciat-o si incercat-o. Varianta rapida de astazi am pregatit-o special pentru o prietena careia nu-i place sa dea merele pe razatoare si nici n-are vreme sa stea sa le caleasca 🙂 Poate va fi de ajutor si unora dintre voi…

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida:

Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Il intindem repede cu lingura pe fundul tavii. Repartizam merele deasupra, in strat uniform.

Preparam si compozitia pentru blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si coaja de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozita pentru blat o turnam in tava peste mere. Nivelam si dam tava la cuptor, la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se scoate usor hartia de copt si se lasa la racit.

Pentru decor, se bate smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra, crema de branza si esenta de vanilie dupa gust. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste prajitura rasturnata cu mere

Pofta buna!

Prajitura rasturnata cu mere

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Va recomand sa incercati si Prajitura rasturnata cu prune si nectarine  (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Foarte bun !!!!
    Mihaela. ..Ești Mihaela Miei ???
    Nu-mi dau seama din poză. …

  2. Minunate prajiturile tale.Asta e a doua pe care incerc sa o fac si mi-a iesit ?…Multumesc!

  3. eram in cautare de o reteta cu mere si iata ca am gasit-o

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]