Reteta Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine
Ingrediente
- Pentru crema:
- 250 g iaurt
- 150 g crema de branza
- 200 ml smantana pentru frisca
- 80 g zahar pudra vanilat
- 5 g gelatina
- Pentru jeleul de afine:
- 450 g afine (congelate)
- 200 g zahar
- 10 g gelatina
- In plus:
- 16 piscoturi
- pudra de karob pentru pudrat (sau cacao)
- Pentru insiropat:
- ~100 ml lapte
- 1 lingura zahar pudra vanilat
In ultima vreme, in afara unor torturi aniversare facute pentru prieteni dragi cu toata dragostea, n-am prea avut pornire catre prajituri sofisticate, ci mai degraba catre unele foarte rapide si simple. Unele chiar au fost foarte bune, incat nu pot sa nu vi le arat si voua si sa va indemn sa le incercati. Zilele trecute v-am adus prajitura cu foi si crema de branza, azi prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine. Promit ca o sa va placa! 😉
Mod de preparare Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine:
Jeleu de afine:
Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.
Intr-o cratita punem afinele si zaharul. Punem cratita pe foc mic si amestecand din cand in cand fierbem pana afinele se inmoaie si isi lasa zeama. Mixam totul cu blenderul vertical si adaugam gelatina. Omogenizam si lasam la racit.
Crema de iaurt:
Gelatina o punem la inmuiat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.
Intr-un castron mixam iaurtul cu crema de branza si zaharul pudra. Separat mixam smantana pentru frisca pana capata consistenta, apoi o incorporam in crema de iaurt. Topim gelatina la baine-marie si o amestecam in crema, mixand bine in timp ce o turnam in fir subtire.
Pregatim o tava de chec si o tapetam cu folie alimentara. Punem un strat de piscoturi insiropate cu lapte indulcit.
- piscoturile se trec prin lapte, pentru cateva secunde, pe o singura parte
Turnam jumatate din crema, apoi jeleul de afine bine racit.
Turnam restul de crema si acoperim cu un alt strat de piscoturi insiropate. Invelim bine in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste.
Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu karob sau cacao.
Pofta buna! 😉
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
Sincere felicitari pentru minunile pe care ni le prezentati.