Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Ingrediente

  • 4 oua mari
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • coacaze

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva bun sau ti se anunta musafiri la cafea 😉

Pentru aceasta prajitura pufoasa cu fructe am folosit coacaze congelate, dar se pot folosi orice alte fructe aveti la dispozitie, fie ca sunt proaspete ori congelate.

Mod de preparare Prajitura pufoasa cu fructe:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Galbenusurile amestecate bine cu uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie se toarna peste albusuri si se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste compozitie si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt se toarna unifom cca 3/4 din compozitie. In compozitia ramasa se cerne cacaoa si se amesteca usor. Se pune in tava, deasupra compozitiei albe si se niveleaza. La sfarsit se pun coacazele, pe toata suprafata blatului. Se da la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana prajitura trece proba cu scobitoarea.

Prajitura se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna!

Prajitura pufoasa cu fructe si cacao

RETETA IN IMAGINI

Alte retete de prajituri cu fructe mai gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]