Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere si crema de vanilie

Reteta Prajitura cu mere si crema de vanilie

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de vanilie:
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura de mere:
  • 5-6 mere
  • zahar, dupa gust si in functie de cat de dulci sunt merele
  • 1 lingura ulei
  • scortisoara
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat

Prajitura cu mere si crema de vanilie este usor de pregatit, desi are cativa pasi in plus fata de o prajitura simpla cu mere. Rezultatul insa merita, o sa vedeti! 😉

Mod de preparare Prajitura cu mere si crema de vanilie:

Vom prepara mai intai umplutura de mere:

Merele rase pe razatoarea cu ochiuri mari se pun intr-o cratita si se amesteca apoi cu ulei, zahar si scortisoara pudra dupa gust. Se pun pe foc mic si amestecand din cand in cand se fierb pana scade toata zeama lasata de mere. Se da cratita deoparte si se lasa sa se racoareasca, amestecand din cand in cand.

Crema de vanilie:

Intr-o craticioara se amesteca amidonul si zaharul. Se toarna laptele putin cate putin si se amesteca bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Se da deoparte si se pune untul si vanilia. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, timp in care se amesteca din cand in cand cu telul, sa nu se formeze pojghita.

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Cum se asambleaza Prajitura cu mere si crema de vanilie:

In tava (20/30 cm ) tapetata cu hartie de copt punem in strat uniform merele calite. Peste umplutura de mere punem crema de vanilie, apoi compozitia pentru blat. Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana se rumeneste.

Se lasa sa se raceasca in tava, dupa care se rastoarna pe un platou. Se orneaza cu frisca batuta si se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

In cazul in care doriti sa mai scurtati timpul de preparare puteti incerca varianta mai simpla, prajitura rasturnata cu mere

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Dar ce pofta avem la o asemenea prajitura!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]