Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi de napolitana si crema mascarpone

O prajitura din seria „retete de prajituri fara nume” :)) nascuta din pofta de ceva dulce, cremos, ciocolatos si…putin crocant. Putinul asta se refera si la faptul ca foile de napolitana se inmoaie pana a doua zi de la crema. 🙂

2 foi de napolitana

Pentru blat:

7 oua
150 g zahar
4 linguri ulei
150 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Uleiul se toarna peste galbenusuri si se amesteca usor ca pentru maioneza. Emulsia obtinuta o aromam cu vanilie dupa gust si o turnam peste spuma de albusuri. Amestecam usor. Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o inglobam usor in compozitie, amestecand cu o spatura cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se aureste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema:

200 g ciocolata amaruie
250 ml smantana dulce pt frisca
250 g mascarpone
2 linguri coniac

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam la frigider pana se raceste bine si se intareste. Mixam branza mascarpone, apoi punem cate putin din crema de ciocolata si omogenizam. La sfarsit aromam cu cele 2 linguri de coniac.

Pe un platou punem 1 foaie de napolitana, jumatate din crema, blatul pufos de pandispan ( nu l-am insiropat, dar se poate insiropa daca va place), cealalta parte din crema si a 2-a foaie de napolitana.

Se da la rece 1 ora, apoi se portioneaza.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. arata yamiiiiiiiiiii!

  2. Arata foarte bine ! Imi place sa vin in vizita la tine pentru ca esti foarte inventiva . De cate ori vreau sa fac o prajitura noua caut intai aici .

  3. Realmente fantastica esta receta. Saludos

  4. voiam sa scriu „prima”:))))

  5. Arata foarte bine!!!
    Pe curand !

  6. mmmmm,ce buna trebuie sa fie praji asta… Pup u!

  7. E interesanta prajiturica ta!

  8. Foarte frumos si gustos

  9. Am venit iar! 😀 :)))

  10. Ce buna trebuie sa fie.De aratat arata minunat.
    Weekend placut iti doresc.

  11. Hellooou manac de doua zile prajitura asta. E buna, dar, totusi.. nu ne mai dai si altceva?

  12. Multumesc mult fetelor de aprecieri! :* :* :*

  13. Anonymous says:

    Miha pot spune ca esti o gospodina desavarsita!!!Am facut multe dintre retetele tale si sunt super asa ca nu exagerez cand spun asta.
    O intrebare la prajiturica asta:coniacul cand se adauga in crema?
    Iti multumesc si spor in ceea ce faci!Roxana

  14. Roxana, multumesc tare mult de aprecieri si de atentionare.
    Am omis sa scriu despre coniac, imi cer scuze. Am editat acum reteta.

    O zi frumoasa! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]