Pentru foi avem nevoie de:
4 albusuri
100 g zahar
1 lingura zeama lamaie
Pentru crema avem nevoie de:
4 galbenusuri
100 g zahar
3 linguri lapte
100 g ciocolata
200 g unt
100 g nuca de cocos
Pentru decor avem nevoie de:
100 ml frisca lichida
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie,pana se formeaza turturi de bezea.
Se imparte spuma in 2 parti.Se coc 2 foi in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 100 grade sau la foc mic,cu usa cuptorului deschisa.
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si ciocolata si se pun pe baie de aburi,pana se ingroasa.Se lasa la racit,apoi se amesteca cu nuca de cocos si untul batut spuma.
Se umplu foile de bezea cu aceasta crema
si se orneaza cu frisca.
iar ai prajiturit?f. bine arata si praji asta!
un premiu la mine,iar!
Multumesc Alison! Te pup!
arata ff bine.am sa o incerc de Craciun
Ma bucur ca-ti place si ca o vei incerca de Craciun. Numai ca, trebuie sa ai in vedere ca foile se inmoaie de la crema si nu vor mai fi crocante. 😉
Buna ziua.Caur prajitura MERENGUE -cu foi de bezea si cu crema de ciocolata (dar sa nu curga).Ma puteti ajuta cu aceasta reteta.Am gasit ceva pe net, dar din comentarii am nteles ca ciocolata curge, deoarece foile sunt mai tarisoare si cand musti iese crema.
Dupa parerea mea, o prajitura cu foi de bezea nu este o prajitura pe care sa o iei in mana si sa musti din ea. Daca o asamblezi chiar inainte de a fi servita, foile sunt crocante si crema oricum va iesi pe langa, daca o asamblezi cu ceva vreme inainte foile se vor inmuia de la crema nu o mai poti tine in mana…