Aluat dospit / Aperitive / Retete culinare

Placinta cu carne si ciuperci

Pentru astazi va propun o delicioasa placinta cu carne si ciuperci. Se poate servi calda, avand astfel un pranz copios, dar la fel de bine se poate manca si rece, ca gustare. Adaugati putin sos de rosii cu busuioc si usturoi sau o salata de sfecla cu hrean si veti avea cea mai delicioasa placinta. 😉

placinta cu-carne si ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 1 ceapa
  • ~250 g ciuperci
  • ~250 g piept de curcan
  • 100 ml vin alb
  • cativa catei usturoi
  • sare si piper
  • marar
  • 50 g cascaval

Mod de preparare:

Aluat:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si sarea. Intr-un ibric incalzim usor laptele si uleiul. Turnam peste faina si framantam un aluat elastic si nelipicios. Daca mai este necesar, in functie de tipul de faina, se mai adauga putin lapte sau faina. Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Umplutura:

Ceapa tocata marunt se caleste usor in putin ulei de masline. Adaugam pieptul de curcan taiat cubulete si amestecam mereu pana carnea se albeste. Punem si ciupercile tocate marunt, turnam vinul, saram si piperam dupa gust. Acoperim cu un capac si fierbem pana scade toata zeama. La sfarsit adaugam usturoiul pisat si mararul tocat. Lasam la racit, apoi adaugam cascavalul ras si omogenizam.

Rasturnam aluatul pe masa unsa cu putin ulei. Il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Taiem marginile laterale in fasii de cca 1.5 cm. Umplutura racita o repatizam pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii. “Impletim” fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

placinta-cu-carne-si-ciuperci-2

Punem placinta intr-o tava bine unsa cu ulei si lasam la loc cald pentru vreo 15 minute. Se unge cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste frumos.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Cit de buna trebuie sa fie!

  2. J’adore les pain saler et le tien et superbe!

    Bisous

  3. Mmm cat de buna..Bravo!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]