Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Piept de pui in crusta de ierburi aromate

1 piept de pui
50 g unt
2 linguri mustar
1 lingura oregano
1 lingura busuioc
1 lingura cimbru
sare si piper
1/2 pahar vin alb

Pieptul de pui se taie in jumatate. Fiecare bucata se sectioneaza pe jumatate, dar nu taiem de tot, astfel incat sa obtinem o bucata mare si intinsa de carne. Acoperim cu folie alimentara si batem usor cu ciocanul de snitele. Saram si piperam si ungem fiecare bucata de carne cu unt.

Rulam apoi cat mai strans posibil.

Ierburile aromate le punem pe o farfurie si le amestecam.

Fiecare rulou il ungem cu un strat subtire de mustar, apoi il tavalim prin amestecul de ierburi. Punem intr-un vas termorezistent,

turnam vinul si acoperim vasul cu un capac sau folie de aluminiu. Dam la cuptor la foc mediu pana scade lichidul. Scoatem capacul (sau folia) si mai lasam putin, pana rulourile se rumenesc usor.

Se servesc calde cu garnitura de piure de cartofi asezonat cu patrunjel.

Tags: ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Ce bunatateee!Parca simta aromele gadilandu-mi narile!
    Bafta la concurs,merg sa votez!
    O zi minunata!

  2. Arata bestial ! 🙂

  3. Mmmmmmm… arata senzational!

  4. cum ai facut poza asta? efecte de lumini…hmmm

  5. Multumesc Janet! :*
    Te-as invita la o portie daca as putea. Si daca ai vrea sa vii. :))

  6. Ce anume Invizibilule? 🙂

  7. Si tie iti multumesc Cris!

  8. Mihai…efecte de lumini? Adica e trucata poza? :))))

  9. Anonymous says:

    de ce ar fi trucata……?????
    oricum arata super si abia astept sa o fac si eu

  10. Anonymous says:

    imi place blogul tau….multe retete le voi incerca cu siguranta

  11. Multumesc! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]