Dulciuri

Papanasi moldovenesti

Papanasi modovenesti

by Natalia

Papanasi modovenesti

 

Ingrediente

  • 250 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar (eu am pus mai mult,cred ca vreo 3)
  • 2 linguri faina
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Papanasi moldovenesti:

Intr-un castron punem branza impreuna cu zaharul,oul si esenta de vanilie.

Papanasi prajiti

Amestecam pana vom obtine o pasta omogena.

Apoi adaugam faina si omogenizam.Compozitia trebuie sa fie legata si sa se dezlipeasca de pe lingura si castron.

Probabil ca din cauza faptului ca am pus mai mult zahar, compozitia mea nu s-a legat, in asa fel incat sa pot modela papanasii. N-am vrut sa pun mai multa faina, am preferat sa iasa cu gust intens de branza, asa ca am luat compozitia cu lingura si am pus direct in tigaia cu putin ulei.

Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta.

Se servesc dupa preferinta, cu miere, iaurt sau smantana.

Noi am preferat smantana dulce pentru frisca. 🙂

Papanasi cu branza de vaci

O sectiune plina de branza buna buna…:)

papanasi

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. As fi zis ca esti super rapida, daca nu stiam ca ai facut papanasii inaintea mea! :)))) Arata bine de tot!

  2. Multumesc! Si buni,datorita tie! 🙂

  3. fff buni; eu nu am mai facut de mai bine de un an…
    am aceeasi reteta, doar ca are 4 linguri de faina si ies mai inchegati, sa poata fi modelati gogosele;
    sunt convinsa ca acestia ai vostri sunt pliiini de branzica!
    yamiii!

  4. ellis, papanasii astia nu se fac gogosele, ci ca snitelele, mai plate, de aceea nici nu e nevoie de faina multa. Si eu mai pun uneori cu lingura, se mai intimpla sa fie brinza altfel si nu merge figura cu dezlipitul de pe lingura si castron.

  5. adica sa pun cu lingura in tigaie la prajit, sper ca s-a inteles..

  6. am inteles, Naty, ziceam numai ca eu am tot facut alta reteta…cu 4 linguri de faina…e clar ca astia sunt mai altfel…plini de branza!

  7. Daca stiam ca sunt atat de buni, dublam cantitatile :)).O sa repet reteta cat de curand! Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]