Dulciuri

Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Panna cotta

Ca imi place Panna Cotta cred ca v-am mai spus, drept dovada ca e un desert ce l-am pregatit pana acum in mai multe variante. Desi toate mi-au placut, reteta de Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni de azi este de departe cea mai buna. E foarte gustoasa si aromata, sa incercati si voi! 😉

panna-cotta-cu-ciocolata-si-sos-de-capsuni-1

Ingrediente

  • Pentru panna cotta:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 20 g gelatina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g fulgi nuca de cocos
  • Pentru sosul de capsuni:
  • ~300 g capsuni
  • 2 linguri de zahar (sau dupa gust)

Mod de preparare Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa.

Punem laptele si fulgii de cocos intr-un vas pe foc mic si aducem laptele la fierbere. Dam deoparte, acoperim si lasam sa se infuzeze.

Strecuram laptele, apoi adaugam smantana pentru frisca si zaharul. Punem din nou pe foc mic si fierbem fara a da in clocot, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, asteptam sa se racoreasca putin si adaugam gelatina hidratata.

Impartim compozitia in 2 parti siin una dintre ele punem ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine pana se topeste ciocolata.

Turnam amestecul pentru panna cotta in pahare. Mai intai partea alba, tinand paharele inclinate (in aceeasi pozitie se pun la rece, in congelator pana se leaga usor), apoi  partea maro inclinand paharul in partea opusa (dam din nou la congelator, pana pregatim sosul de capsuni)

Capsunile se paseaza, apoi se adauga zahar dupa gust. Amestecul se fierbe cateva minute, pana sosul devine consistent si zaharul s-a topit. Dam deoparte si lasam la racit, dupa care il repartizam in pahare peste panna cotta.

Paharele se tin la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Panna cotta

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. ….pentru o cina in 2

  2. Imi place Panna Cotta la nebunie! Dar n-am mancat niciodata facuta in casa, cred ca e cazul s-o incerc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]