Dulciuri

Panna cotta cu ciocolata (fara zahar)

Panna cotta cu ciocolata si sos de capsuni

In ceea ce ma priveste, dupa cum imi e si numele Dulciuri fel de fel 😀 nu am absolut nicio problema cu zaharul. Ne place sa mancam ceva bun dupa masa si nu in loc de masa, ne place sa avem ceva bun in casa cand ne vin musafiri, dar niciodata nu am facut excese incat sa spun ca zaharul mi-a facut rau.

Dar, din nefericire, am prieteni care in anumite momente ale vietii lor au fost nevoiti sa renunte sau sa reduca drastic cantitatea de zahar. Si imi place ca atunci cand stiu ca vor veni in vizita sa pregatesc ceva mai putin dulce sau „fara zahar”.

In acest sens Green Sugar, un produs 100% natural, cu 0 calorii şi 0 indice glicemic, obtinut din doar doua ingrediente: extractul de Stevia rebaudiana (obtinut prin oparire) si eritritol (obtinut din porumb, prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis), imi este de mare ajutor 😉

Green Sugar

Astazi este musai sa scriu reteta de Panna Cotta cu ciocolata, sa faca si prietena mea copiilor ei… Eu am facut cam putin pentru cat ar fi vrut cei mici, cat si cei mari 😀

Panna cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Ingrediente

  • 150 g ciocolata neagra belgiana fara zahar (puteti folosi orice fel de ciocolata cu procent mare de cacao)
  • 2 linguri Green Sugar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • Pentru sos:
  • 250 g capsuni (congelate)
  • 1 lingura Green Gugar

Mod de preparare Panna cotta cu ciocolata (fara zahar):

Smantana pentru frisca se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si ciocolata.

ciocolata fara zahar si green sugar

Se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam cele 2 linguri de Green Sugar si fierbem timp de 1 minut, amestecand continuu, pana ciocolata se topeste si avem o compozitie omogena. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece.

Lasam sa se racoreasca si turnam in forme de silicon daca dorim sa servim desertul pe farfuriuta sau in pahare. Dam la rece pana panna cotta cu ciocolata se intareste.

Intre timp preparam si sosul de capsuni:

Amestecam capsunile decongelate cu Green Sugar si punem vasul pe foc mic. Fierbem cateva minute, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si pasam cu blenderul vertical. Lasam la racit pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Panna cotta cu sos de capsuni

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Wow. Trebuie s ao incerc si eu. Va recomand si eu un desert bun si foarte simplu de facut. Tot fara zahar. Sper sa va placa: suntladieta.blogspot.ro/2016/04/reteta-de-bomboane-de-ciocolata-cu-ulei. html

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]