Mancaruri cu pui / Paste / Retete culinare

Pachetele cu pui

 * Pentru pachetele:

* 1 ou
* 100 g faina
* sare

Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. In functie de cum o „cere” aluatul se mai adauga putina faina. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se taie patrate mari, cu latura de cca 10 cm. Se pun cateva cubulete de carne si se inchid si lipesc ca un plic.

In locul aluatului facut in casa, se pot folosi foi de placinta din comert

* Pentru umplutura:

* 1 piept de pui
* sare
* rozmarin

Pieptul de pui se taie cubulete mai mari. Se pun intr-o tigaie in putin ulei incins, se presara cu sare si rozmarin si se perpelesc pe toate partile. Se scot pe un prosop absorbant si se lasa la racit.

* Pentru sos:

* 2 rosii
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 1 ardei gras
* busuioc
* sare
* 100 g cascaval pentru presarat deasupra

Rosiile se oparesc si se curata de coaja, apoi se blenduiesc. Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga rosiile si ardeiul taiat cubulete mici. Se potriveste gustul de sare, se pune si putin busuioc si se mai dau cateva clocote.

Pachetelele se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt, se toarna deasupra sosul de rosii, se presara cu cascavalul ras si se da la cuptor pana se rumeneste.

Se serveste cald.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. ce bine arata…mi-ai dat o idee, fac si eu saptamana care vine reteta, daca nu aveam mancare o faceam si maine….felicitari Miha esti inventiva ca intodeauna

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]