Prajituri / Retete de prajituri

Negresa

Prajitura Negresa

Reteta Prajitura Negresa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 1 cana zahar
  • jumate cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 lingura bicarbonat
  • 3 linguri gem
  • 3 linguri cacao
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Cea mai simpla si mai buna reteta de negresa

Mod de preparare Negresa:

Se mixeaza bine oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul. Se mixeaza in continuare, apoi se adauga bicarbonatul, faina si cacaoa. Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptor la 180 grade cam 30-35 de minute.

Facem o glazura de ciocolata. Ciocolata se topeste la foc mic cu untul si frisca lichida. Nu se fierbe. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racit si a capatat consistenta unei smantani se toarna peste prajitura si presaram cu nuci, alune, stafide…dupa preferinta.

Negresa cu ciocolata

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Ce bine arata negresa, mi-ai indulcit ziua cu prajiturica asta. Dar nu vrei sa scrii si glazura mai detaliat, ca sa-ti fur reteta. Multumesc

  2. Mai, cat de usor se face negresa asta si ce demntial de buna poate sa iasa…

  3. Rapid si bun . Eu am devenit dependenta de blogul tau ,serios. Acum scotocesc sa vad ce mai pot face nou azi. Personal iti multumesc ca iti faci timp sa impartasesti cu noi retetele.

  4. Ereena,multumesc pentru aprecieri.Ma bucur nespus ca pot impartasi cu voi ceea ce fac eu cu drag in bucatarie pentru familia mea 😉

  5. arata f bine negreasa ta 😀
    as avea si eu o intrebare: ce dimensiuni are tava in care ai facut tu si cam cate portii ar iesi. sapt viitoare treb sa fac niste praji la munca si suntem cam multi:D. poate imi dai si alte idei, sa fac si altceva care sa numi ocupe f mult timp.
    ms mult de tot si spor la bucatarit:P

  6. Alinut, tava e de 25/35 cm. Parerea mea, tai patratelele de prajitura mai micute si vei avea mai multe portioare. 😉 Dar daca sunteti muuulti, cred ca trebe portie dubla.

  7. mai multe detalii despre glazura:”> te rog!

  8. Am editat reteta, sper ca acum sa fie ok.
    Multumesc!

  9. Buna ziua! As dorii un răspuns. Daca nu avem bicarbonat putem pune altceva? Va mulțumesc … :*

  10. O lingura de bicarbonat nu este… cam mult ?

  11. Madalina says:

    Cum de lipsește esenta de rom?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]