Mancaruri cu carne de porc / Retete culinare

Muschiulet de porc in crusta de mustar

Muschiulet de porc aromat

Reteta de muschiulet de porc in crusta de mustar am facut-o mai demult. Cam pe cand am facut cartofii prajiti a la Jamie, dar am uitat de ea. Si asta nu pentru ca n-ar fi bun, ba dimpotriva… Ia sa vedem daca va pot convinge de asta… :)))

Muschiulet de porc aromat

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura ketchup
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper boabe
  • coriadru boabe
  • ienibahar boabe
  • seminte de chimen

Mod de preparare Muschiulet de porc in crusta de mustar:

Peste usturoiul pisat cu putina sare se toarna uleiul, mustarul si ketchup-ul. Se amesteca pana se obtine o emulsie stabila.

Cu aceasta emulsie ungem muschiuletul de porc pe toate partile.

Amestecam condimentele boabe (punem atat cat consideram de cuviinta, dupa gustul si preferinta fiecaruia) si le punem pe o bucata de folie de aluminiu. Punem muschiuletul peste boabe, apoi il infasuram strans in folie, in asa fel incat boabele sa fie deasupra bucatii de carne.

Muschiulet de porc la cuptoe

Punem intr-un vas termorezistent si dam la cuptor la foc mic, pentru aproximativ 1 ora. Scoatem folia cu vreo 10 minute inainte de a fi gata, pentru a se rumeni frumos desupra. Se lasa sa se racoreasca, apoi se portioneaza.

Delicios!

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Tare bine mai arata! Cred ca e si tare gustos.
    O zi buna iti doresc!

  2. Multumesc Raluca! La fel si tie! :*

  3. e foarte bun Miha…foarte bun

  4. Imi place amestecul de condimente pe care le-ai folosit!Cred ca a fost tare parfumat!

  5. S-a rumenit mai frumos pe fund? 😀
    Sau ai presarat uniform boabe de toate cele pe toata suprafata?
    Arata super.

  6. Super arata!! si cum pot eu sa refuz porc?;)

  7. Ce specialitate!!! Arata super bine! Pup!

  8. Multumesc Alice, multumesc! :*

  9. Multumesc Teo. :* Da, a fost bun. Pe incercatelea! :)))

  10. Iulian, boabele le-am pus pe folie, apoi muschiuletul. Boabele s-au repartizat cum s-a nimerit! :)) Am incercat totusi sa fie cat mai multe pe partea de deasupra a muschiuletului.

  11. Anto, nici tu nu poti? :)))
    Desi gatesc f rar cu carne de porc, ne place…

  12. Multumesc Licuta! Esti tare draguta! Pup! :*

  13. La ce foame ma stapaneste la ora asta…..as papa juma din fileul tau!!pupici

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Aparatul a devenit cel mai folosit in bucataria mea. Mai am eu ceva gadgeturi de care nu m-as putea lipsi, dar acesta este de departe preferatul meu 🙂 In luna octombrie sarbatorim la nivel international luna Crocktober, avem o luna intreaga dedicata mancatului sanatos si a gatitului cu efort minim […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Cotlet de porc aromat la slow-cooker Crock Pot 4,7 l Digital

Cotlet de porc aromat la slow-cooker Crock Pot 4,7 l Digital

As indrazni sa spun ca nu are cum sa nu-ti placa acest cotlet de porc aromat. Si stiti ce l-a facut atat de aromat, fraged si bun? Gatirea lenta cu slow-cookerul Crock Pot 4,7 l Digital, un aparat de gatit pe care iti promit ca il vei indragi. Astazi va […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]