Mancaruri cu carne de porc / Retete culinare

Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi

* 1 muschiulet de porc
* sare
* 2 catei usturoi
* busuioc si cimbru
* foi de dafin
* boabe de piper


Muschiuletul de porc spalat si curatat se taie in 3 fasii pe lungime. Fasiile se prind cu o scobitoare la un capat, apoi se impletesc. „Cosita” obtinuta se pune intr-un vas termorezistent, se presara cu condimente, cateva linguri cu ulei de masline.

Se toarna 1 cana de apa, se acopera cu un capac si se da la cuptor, la foc mediu. Cand carnea este bine fiarta, se scoate capacul si se lasa pana se rumeneste.

* Pentru sos:

* 3 cartofi
* 1/2 capatana de usturoi
* sare si piper
* 50 ml ulei de masline

Cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu sare. cand furculita intra usor in cartof, se scot, se trec pe sub un jet de apa rece si se curata de coaja.

Usturoiul se toaca marunt si se amesteca cu 3 linguri cu ulei de masline si se amesteca pana se obtine o pasta. Aceasta pasta se amesteca impreuna cu cartofii pasati. In functie de cartofi, de cat sunt de fainosi se adauga si putin lapte fierbinte, apoi putin cate putin uleiul, amestecand bine. Se potriveste gustul de sare si piper.

Se serveste alaturi de friptura fierbinte. Daca mai ramane, se patreaza intr-un vas bine inchis, la frigider, pentru cateva zile.

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. simplu de realizat dar de mare efect!!!!

  2. Sosul acesta de usturoi cred ca e tare bun, am sa incerc si eu. De friptura , ce sa zic, minunata !!

  3. daca e porc,sunt cea mai interesata!am sa incerc si eu!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Aparatul a devenit cel mai folosit in bucataria mea. Mai am eu ceva gadgeturi de care nu m-as putea lipsi, dar acesta este de departe preferatul meu 🙂 In luna octombrie sarbatorim la nivel international luna Crocktober, avem o luna intreaga dedicata mancatului sanatos si a gatitului cu efort minim […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Cotlet de porc aromat la slow-cooker Crock Pot 4,7 l Digital

Cotlet de porc aromat la slow-cooker Crock Pot 4,7 l Digital

As indrazni sa spun ca nu are cum sa nu-ti placa acest cotlet de porc aromat. Si stiti ce l-a facut atat de aromat, fraged si bun? Gatirea lenta cu slow-cookerul Crock Pot 4,7 l Digital, un aparat de gatit pe care iti promit ca il vei indragi. Astazi va […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]